Ανοιξιάτικες, βραδινές συναντήσεις με φίλους

Η άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος να καλέσετε τους φίλους σας για μια χαλαρή συνάντηση, λόγω της ποικιλίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών που έχουμε την εποχή αυτή. Μπορείτε να προμηθευτείτε νόστιμα, οργανικής καλλιέργειας συστατικά απευθείας από τις τοπικές φάρμες ή ακόμη και να οργανώσετε μια εκδρομή και να διαλέξετε οι ίδιοι τα φρούτα που θέλετε, απευθείας από τα δέντρα.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Με τόσα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη, δεν είναι δύσκολο να συμπεριλάβετε μερικά σε ένα υπέροχο διακοσμητικό για το τραπέζι σας. Αν έχετε ελεύθερο χρόνο, η δημιουργία ενός εσωτερικού, μυστικού κήπου αποτελεί μια καταπληκτική ιδέα - και είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε.

Αγοράστε μερικά ανοιξιάτικα λουλούδια, όπως πασχαλιές, τουλίπες και ίριδες, βάλτε τα σε βάζα ανάμεσα σε κλαδάκια και πρασινάδα και  έπειτα τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του χώρου. Κρεμάστε μερικά φωτάκια σε σπάγκο (όπως τα χριστουγεννιάτικα) πάνω από το τραπέζι χρησιμοποιώντας κάποιο υλικό που δεν θα φθείρει την επιφάνεια (όπως μπλου τακ) για να τα στερεώσετε. Ανάψτε μερικά ρεσώ και τοποθετήστε τα σε όλο το χώρο και, αν είναι δυνατόν, ανοίξτε το παράθυρο ώστε να φαίνεται κάποιος κήπος.

Προσθέστε μια πινελιά μαγείας βάζοντας λίγο χρώμα ειδικό για φαγητά στις ανθοδέσμες σας, ή στο νερό μέσα στο βάζο. Όποιο χρώμα και αν επιλέξετε (μπλε, πράσινο ή ροζ) το φως που θα διαπερνά το χρωματισμένο νερό θα δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση υαλογραφίας στο βάζο σας.  Αν δεν διαθέτετε αρκετά βάζα, χρησιμοποιείστε μικρά άδεια βαζάκια ή γυάλινα ποτήρια και δώστε έτσι μια εκλεπτυσμένη, ρουστίκ εμφάνιση στη διακόσμησή σας.

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 

Αν προτιμάτε μια πιο απλή διακόσμηση, μπορείτε να φτιάξετε ένα κομψό διακοσμητικό για το τραπέζι μόνο με κεράκια ρεσώ, ποτήρια κρασιού και τριαντάφυλλα: ακολουθήστε απλώς τον οδηγό εύκολης κατασκευής διακοσμητικών για το τραπέζι.

'ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ'

Η άνοιξη είναι η εποχή που η ολόκληρη η φύση αποκαλύπτεται, τα μπουμπούκια ανθίζουν, τα αυγά εκκολάπτονται... Γιατί λοιπόν να μη συμπεριλάβετε το πνεύμα αυτό της  "αποκάλυψης" στη βραδινή σας διασκέδαση;

Μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι με τους φίλους σας, είτε αυτοί είναι παλιοί είτε νέοι, ώστε να διατηρήσετε την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Δώστε στον καθένα από δύο χαρτάκια μεταξύ του ορεκτικού και του κυρίως πιάτου και ζητήστε τους να γράψουν σε αυτά κάτι αληθινό, κάτι που κανείς άλλος στην παρέα δεν γνωρίζει. 

Στο δεύτερο χαρτάκι, σκεφτείτε κάτι από κοινού αλλά επινοήστε μια φανταστική/λανθασμένη απάντηση. Έπειτα, βάλτε όλα τα χαρτάκια σε ένα μπολ και, κατά τη διάρκεια του επιδορπίου, ζητήστε από τον καθένα να πάρει ένα χαρτάκι από το μπολ και να διαβάσει δυνατά το περιεχόμενό του.

Τότε οι υπόλοιποι προσπαθούν να μαντέψουν ποιος έγραψε τι και κατά πόσο αυτό που έγραψε είναι αλήθεια ή ψέματα. Θα δείτε ότι ακόμη και οι πιο παλιοί σας φίλοι μπορεί να σας εκπλήξουν με ορισμένα καλά κρυμμένα μυστικά!

Μερίδιο: