Αρχάριοι Οικοδεσπότες

Τα ‘σπιτικά’ μαγικά κόλπα λέγονται σπιτικά γιατί μπορούν να γίνουν εύκολα με πράγματα που έχετε στο σπίτι, θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σας και θα κερδίσετε τον θαυμασμό τους, ίσως και ένα ή δύο ποτά! Δείτε μερικά απλά αλλά εντυπωσιακά κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Κάντε τα σπίρτα να χορέψουν με ‘μαγική μουσική’.

Πάρτε δύο αστραφτερά ποτήρια του κρασιού και γεμίστε τα με την ίδια ποσότητα κρασιού, ένα τρίτο του ποτηριού είναι αρκετό, και βάλτε τα διπλά - δίπλα. Ισορροπήστε δύο σπίρτα στο χείλος του ενός ποτηριού. Ρωτήστε το ακροατήριό σας αν πιστεύουν ότι μπορείτε να παίξετε μαγική μουσική και να κάνετε τα σπίρτα να χορέψουν. Θα γελάσουν μαζί σας!

Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο ποτήρι χωρίς τα σπίρτα, βρέξτε το και ενώ κρατάτε το ποτήρι από την βάση του περάστε το δάχτυλό σας στο χείλος του ποτηριού μέχρι να αρχίσει να παράγει ήχο. Δείτε πως τα σπίρτα στο άλλο ποτήρι ξεκινούν να ‘χορεύουν’.

Το μαγικό κόλπο πετυχαίνει γιατί ο ήχος στέλνει ηχητικά κύματα στο άλλο ποτήρι και το κάνει να δονείται. Και ιδού, τα σπίρτα χορεύουν στην μαγική μουσική!

Προσφέρετε ένα χρηματικό έπαθλο στον πρώτο που θα μπορέσει να φυσήξει ένα λυγισμένο καπάκι μπύρας μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι

Ξαπλώστε στο τραπέζι ένα άδειο μπουκάλι μπύρας. Πάρτε το μεταλλικό καπάκι, λυγίστε το στη μέση και βάλτε την άκρη του μέσα στο μπουκάλι τόσο όσο να φαίνεται το καπάκι. Τώρα κάντε την προσφορά σας.

Παρακολουθήστε τους φίλους σας να προσπαθούν ξανά και ξανά να φυσήξουν το καπάκι μέσα στο μπουκάλι και να μην μπορούν. Μην ανησυχείτε, τα χρήματά σας είναι ασφαλή. Είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο.

Αυτό που οι φίλοι σας δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι όταν φυσούν το καπάκι φυσούν και αέρα μέσα στο μπουκάλι και η πίεση που δημιουργείται κάνει το καπάκι να πεταχτεί έξω. Έτσι τα χρήματα του βραβείου παραμένουν ασφαλή στην τσέπη σας!

Προκαλέστε τους φίλους σας να ισορροπήσουν ένα νόμισμα στην άκρη ενός χαρτονομίσματος

Πάρτε ένα χαρτονόμισμα και διπλώστε το κατά μήκος στην μέση δημιουργώντας μία καλή τσάκιση. Τοποθετήστε το στο τραπέζι σαν να παρομοιάζει μία σκηνή κάμπινγκ. Προσκαλέστε τους θεατές να ισορροπήσουν ένα νόμισμα πάνω στην τσάκιση. Είναι αδύνατο. Ή μήπως δεν είναι; Και τώρα δείξτε τους πως γίνεται.

Πρώτα σηκώστε το διπλωμένο χαρτονόμισμα και διπλώστε το πάλι αυτή τη φορά στις κοντές πλευρές του ώστε να γίνει ορθογώνιο. Ανοίξτε μερικώς την πλευρά που μόλις διπλώσατε για να του δώσετε σχήμα V και σταθεροποιήστε το χαρτονόμισμα στο τραπέζι. Ισορροπήστε εύκολα ένα νόμισμα στο V …δεν είναι και πολύ εντυπωσιακό!

Δείτε όμως τις αντιδράσεις των φίλων σας όπως με μία απαλή κίνηση ανοίγετε το χαρτονόμισμα στην αρχική του διπλωμένη θέση.

Φαίνεται αδύνατο, αλλά λόγω του βάρους του νομίσματος και των νόμων της φυσικής, το νόμισμα ισορροπεί. Και αν έχετε πολύ σταθερά χέρια μπορείτε να σηκώσετε το χαρτονόμισμα και το νόμισμα θα παραμείνει εκεί. Αυτό σίγουρα θα σας κερδίσει ένα ποτό!

Κάντε ένα σπίρτο να κινείται μαγικά μέσα σε ένα ποτήρι

Οι απλοί κανόνες της επιστήμης κάνουν αυτό το μαγικό κόλπο να φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακό!

Βάλτε ένα νόμισμα στο τραπέζι και ισορροπήστε ένα άλλο νόμισμα πάνω του σε όρθια θέση. Ισορροπήστε ένα σπίρτο στο όρθιο νόμισμα. Χρειάζεται σταθερό χέρι. Τέλος, τοποθετήστε ένα καθαρό, διάφανο ποτήρι πάνω από τα νομίσματα και το σπίρτο, ανάποδα, ώστε τα νομίσματα και το σπίρτο να είναι εμφανή.

Και τώρα η επιστήμη αναλαμβάνει δράση. Πριν ξεκινήσετε το κόλπο και χωρίς να σας δουν, τρίψτε ένα στυλό διαρκείας (με το καπάκι) στην μπλούζα σας σαν να το καθαρίζετε. Αυτό δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό. Όταν περιστρέψετε το στυλό γύρω από το εξωτερικό του ποτηριού ο στατικός ηλεκτρισμός κάνει το σπίρτο να κινείται ως δια μαγείας.

Μερίδιο: