Η δημιουργία του τέλειου σκηνικού

Είτε πρόκειται για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, είτε έχετε καλέσει φίλους, οι μικρές λεπτομέρειες όπως το σκηνικό, είναι συνήθως εκείνες που μπορούν να κάνουν τη βραδιά πραγματικά ξεχωριστή. Περισσότερες ιδέες θα σας δώσουν οι απλές αλλά κομψές προτάσεις μας.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Δε χρειάζεται να ακολουθήσουμε αυστηρά το πρωτόκολλο, αλλά υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για τη δημιουργία ενός κομψού και ελκυστικού σκηνικού. Οι επτά χρυσοί κανόνες είναι οι εξής:

  1. To πιάτο στα αριστερά, το ποτήρι στα δεξιά.

  2. Το βοηθητικό πιάτο, εάν υπάρχει, τοποθετείται επίσης στα αριστερά.

  3. Τα ποτήρια τοποθετούνται στα δεξιά, μαζί με το κουτάλι της σούπας και τα μαχαίρια.

  4. Το ποτήρι του νερού τοποθετείται ακριβώς πάνω από το μαχαίρι και δεξιά του τοποθετείται το ποτήρι του κρασιού.

  5. Το κουτάλι και το πηρούνι του επιδορπίου τοποθετούνται είτε σε μία πλευρά του πιάτου, είτε ακριβώς από πάνω του οριζοντίως, με το κουτάλι να κοιτάει αριστερά και το πηρούνι δεξιά. 

  6. Ένα πηρούνι, ένα μαχαίρι και ένα κουτάλι θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή δίπλα στο πιάτο.

Για εξοικονόμηση χώρου στο τραπέζι, το βοηθητικό πιάτο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το κυρίως, προσθέτοντας ύψος στο σκηνικό.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ

Για να δώσετε μία αίσθηση καλοκαιρινής φρεσκάδας, διπλώστε και τυλίξτε τις πετσέτες σε ρολό και στολίστε τις με ένα κλαδάκι από φρέσκα αρωματικά φυτά και βότανα. Για ένα ιδιαίτερο, πικάντικο άρωμα, προτιμήστε το δενδρολίβανο, ενώ για έξτρα καλοκαιρινή αίσθηση, ιδανικό είναι το ζωντανό μωβ χρώμα της λεβάντας. Δέστε μία μικρή κάρτα με κορδόνι ή σπάγγο γύρω από το κλαδάκι με το όνομα του κάθε καλεσμένου, για να δώσετε την προσωπική σας πινελιά.

Εναλλακτικά, αν έχετε μεγαλύτερες προσδοκίες από τον εαυτό σας, δοκιμάστε να φτιάξετε υπέροχα τριαντάφυλλα με τις πετσέτες σας, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες. Προσαρμόστε τα χρώματα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δείτε βήμα-βήμα πως να φτιάξετε τα τριαντάφυλλα στο παρακάτω βίντεο.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ

Εγένετο φως. Εάν διοργανώνετε δείπνο για φίλους, η διακόσμηση με κεριά αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να ζεστάνετε την ατμόσφαιρα. Βάλτε νερό σε μπολ μέχρι τη μέση, προσθέστε μερικά αγριολούλουδα και αφήστε να επιπλέει ένα κερί στο καθένα. 

Μπορείτε απλώς να τυπώσετε τις κάρτες με τα ονόματα των καλεσμένων, ή ακόμα καλύτερα, να χρησιμοποιήστε περισσότερο τη φαντασία σας. Τα αρχικά του ονόματος κάθε καλεσμένου, ή και ολόκληρο το όνομά του δε δείχνουν απλώς τη θέση του, αλλά τον κάνουν να νιώθει και ξεχωριστός. Οι μικρές πράσινες βάσεις του Scrabble είναι πραγματικά πρωτότυπες και θα δείτε πως σε λίγη ώρα, όλοι θα προσπαθούν να φτιάξουν νέες λέξεις με τα γράμματα που θα έχουν μπροστά τους.

Μπορείτε απλώς να τυπώσετε τις κάρτες με τα ονόματα των καλεσμένων, ή ακόμα καλύτερα, να χρησιμοποιήστε περισσότερο τη φαντασία σας. Τα αρχικά του ονόματος κάθε καλεσμένου, ή και ολόκληρο το όνομά του δε δείχνουν απλώς τη θέση του, αλλά τον κάνουν να νιώθει και ξεχωριστός. Οι μικρές πράσινες βάσεις του Scrabble είναι πραγματικά πρωτότυπες και θα δείτε πως σε λίγη ώρα, όλοι θα προσπαθούν να φτιάξουν νέες λέξεις με τα γράμματα που θα έχουν μπροστά τους.

Μία άλλη ιδέα είναι να στολίσετε τους φελλούς από τα μπουκάλια του κρασιού με μία κορδέλα και μία κάρτα με το όνομα του καθένα, δημιουργώντας παράλληλα ένα αναμνηστικό για τους καλεσμένους σας.

 

Για ακόμη περισσότερες ιδέες για τη δημιουργία του τέλειου σκηνικού, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Μερίδιο: