Πως να κάνετε την καλύτερη συνάντηση για καφέ στο σπίτι

Πολύ συχνά πίνουμε καφέ εν κινήσει, παίρνοντας τον στο δρόμο από το σπίτι προς τη δουλειά ή μεταξύ των ραντεβού, συνήθως με το όνομα μας ανορθόγραφα γραμμένο στο πάνω σημείο του ποτηριού. Ήρθε η ώρα να δώσετε στον καφέ αυτό που του αξίζει: κάτι ευχάριστο, εύγευστο και απολαυστικό. Και ακόμα περισσότερο να γίνει τελειότερο όταν καλέσετε τους φίλους σας ένα πρωί ή ένα απόγευμα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μια μεγάλη κούπα παρεΐστικου καφέ.

1. Καλέστε τους όλους

Εννοούμε όλους. Προσκαλέστε τους καλύτερους φίλους σας, την οικογένεια, τους γείτονες, ανθρώπους που έχετε να δείτε χρόνια. Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία όχι μόνο να ενδυναμώσετε παλιές σχέσεις αλλά να δημιουργήσετε και νέες σχέσεις.

2. Επιλέξτε ένα θέμα

Δεν χρειάζεται κάτι τρελό, καθώς δεν είναι ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων - αν και θα μπορούσατε να πάρετε μια ιδέα από αυτά! Πούντο πούντο το δαχτυλίδι, μακριά γαϊδούρα κτλ. Είναι πολύ διασκεδαστικό να υπάρχει κάτι αστείο σε τέτοιες στιγμές. Αν προτιμάτε όμως τον πιο σοβαρό δρόμο, μια συζήτηση για ένα βιβλίο θα ήταν ένας ωραίος τρόπος ανταλλαγής απόψεων.

3. Ψήστε!

Υπάρχουν μερικά πράγματα πιο απολαυστικά και ξεπερασμένα από το απολαμβάνετε ένα μεγάλο κομμάτι κέικ με ένα ζεστό ρόφημα. Μπορεί να σκεφτείτε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο ή ότι δεν έχετε αρκετές γνώσεις ζαχαροπλαστικής, αλλά είναι εύκολο να βρείτε αρκετές απλές συνταγές να φτιάξετε. Μην ανησυχείτε και μην ξοδέψετε αρκετό χρόνο για τη διακόσμηση, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τόσο ένα πλούσιο ταψί κέικ όσο και να το σερβίρατε σε ένα πολυεπίπεδο φοντάν.

4. Ο καφές

Η ποικιλία Kopi Luwak είναι μία από τις ακριβότερες ποικιλίες καφέ στον κόσμο. Μπορεί να κοστίσει έως και 3000€ το κιλό! Αναρωτιέστε τι τον κάνει τόσο ιδιαίτερο; Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι συλλέγεται από τα περιττώματα των αιλουροειδών ζήβεθο τα οποία τρώνε φασόλια καφέ. Δεν χρειάζεται να φτάσετε στα άκρα για να βρείτε καφέ καλής ποιότητας όμως, θα είναι διασκεδαστικό να πάρετε διαφορετικές ποικιλίες καφέ για να δοκιμάσουν οι καλεσμένοι σας. Θυμηθείτε να πάρετε και ντεκαφεϊνέ στη περίπτωση που κάποιος δεν αντέχει την καφεΐνη.

5. Μην ανησυχείτε

Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μπορεί να είστε ο οικοδεσπότης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το απολαύσετε όσο και οι καλεσμένοι σας. Χαλαρώστε, απολαύστε την παρέα και την συζήτηση και μην δώσετε σημασία στα άπλυτα. Όταν όλοι θα έχουν φύγει, βάλτε τα όλα στο πλυντήριο πιάτων μαζί με καθαριστικό Finish Quantum και θα εξαφανιστούν ακόμα και οι πιο επίμονοι ξεραμένοι λεκέδες καφέ.

Όποιος και να είναι ο λόγος που μαζευτήκατε όλοι μαζί, καθίστε χαλαρά και απολαύστε την παρέα. Πάρτε το χρόνο σας, φάτε, πιείτε, γελάστε και αφήστε το καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων Finish να φροντίσει για το πλύσιμο.

Μερίδιο: