Διασκέδαση στο πάρτι: Τα καλύτερα παιχνίδια

Η ψυχαγωγία των καλεσμένων είναι απαραίτητο στοιχείο ενός καλού οικοδεσπότη, αν και ορισμένες φορές μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση - ειδικά αν έχετε αποφασίσει να κάνετε ταχυδακτυλουργικά με γυάλινα ποτήρια, χωρίς παράλληλα να υπάρξει «κοιλιά» στη ροή τόσο της συζήτησης, όσο και του φαγητού.

 Για να σας βοηθήσουμε να μην καταφύγετε σε ζογκλερικά κόλπα, ακολουθούν μερικές προτάσεις διασκέδασης, οι οποίες συνδυάζουν την ψυχαγωγία, τα παιχνίδια και φυσικά, το φαγητό.

Το παιχνίδι με τα ονόματα

Το απλό αυτό παιχνίδι απαιτεί ελάχιστο χρόνο ή προσπάθεια για να στηθεί. Πριν από το πάρτι, γράψτε τα ονόματα μερικών (ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων) διασημοτήτων σε μερικές κάρτες. Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι πραγματικά ή φανταστικά, αλλά σίγουρα πολύ γνωστά. Τοποθετήστε τις κάρτες κάτω από το πιάτο του καθένα, με την πλευρά που είναι γραμμένη προς τα κάτω.

Έπειτα, την κατάλληλη στιγμή στη διάρκεια της βραδιάς (ή ίσως όταν χρειαστεί να πάτε στην κουζίνα για να προετοιμάσετε το κυρίως πιάτο), ξεκινήστε το παιχνίδι, δίνοντας τις οδηγίες. Ένας από τους καλεσμένους θα σηκώσει το πιάτο του και θα δείξει στους υπόλοιπους το όνομα που είναι γραμμένο στην κάρτα του, χωρίς ο ίδιος να το δει. Στη συνέχεια, κάνοντας έξυπνες ερωτήσεις, θα πρέπει να μαντέψει το όνομα της κάρτας του.

Εκτυπώστε και κόψτε τον Κατάλογο Διασήμων μας και, ας αρχίσει το παιχνίδι.

Διασκεδάστε βγάζοντας φωτογραφίες

Αφήστε μια-δυο φωτογραφικές μηχανές ή κάμερες πάνω στο τραπέζι και να είστε σίγουροι ότι η βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη, κυριολεκτικά. Τα κινητά τηλέφωνα κάνουν επίσης μια χαρά. 

Όσο είστε απασχολημένοι με το μαγείρεμα στην κουζίνα, οι καλεσμένοι σας μπορούν να βγάζουν μεταξύ τους αστείες φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε όλοι μαζί στη συνέχεια. Εναλλακτικά, αν θέλετε να δώσετε μία περισσότερο ρετρό αίσθηση, χρησιμοποιήστε μία πολαρόιντ και δείτε τις φωτογραφίες σας αμέσως.

Τραβήξτε μερικές πραγματικά αστείες φωτογραφίες με την εφαρμογή μας Fun Photo Challenge.

Μάντεψε το κρασί

Το παιχνίδι αυτό είναι ιδανικό αν τυχαίνει οι επισκέπτες σας να περηφανεύονται ως έμπειροι οινογνώστες. Ζητήστε από τον κάθε καλεσμένο να φέρει ένα μπουκάλι κρασί χωρίς την ετικέτα του και στη διάρκεια της βραδιάς βάλτε σε όλους να δοκιμάσουν λίγο από το κάθε μπουκάλι.

Προς το τέλος της νύχτας, αποκαλύψτε τις μυστηριώδεις ετικέτες, προκαλώντας τους επισκέπτες σας να τις ταιριάξουν με το σωστό μπουκάλι και ανακαλύψτε αν όντως κάποιος τους μπορεί να αποκαλείται.. Σομελιέ.

Δώστε στους καλεσμένους σας χαρτί και μολύβι για να κρατούν σημειώσεις όσο σερβίρετε και κάντε το παιχνίδι περισσότερο ενδιαφέρον, προφέροντας ένα μπουκάλι κρασί ως έπαθλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να έχετε καθαρά και αστραφτερά ποτήρια, για να βοηθήσετε τους παίκτες να εκτιμήσουν σωστά το χρώμα κάθε κρασιού.

Κάντε το παιχνίδι ευκολότερο, εκτυπώνοντας αντίγραφα της Λίστας Κρασιών μας, καθώς και του Πίνακα Κατάταξης για τους παίκτες.

«Κάτι ψήνεται»

Οι φαν του τηλεοπτικού παιχνιδιού μαγειρικής γνωρίζουν πολύ καλά πως παίζεται. Γιατί λοιπόν να μη διασταυρώσετε τις «κουτάλες» σας και με τους καλεσμένους σας; Καθένας θα οργανώσει ένα δείπνο και οι υπόλοιποι θα βαθμολογήσουν την κάθε προσπάθεια με άριστα το 10, βάσει των κριτηρίων που υπάρχουν και στην εκπομπή της τηλεόρασης:

  • Παρουσίαση

  • Ποιότητα φαγητού

  • Προσπάθεια και πολυπλοκότητα του μενού

  • Φιλοξενία και ψυχαγωγία

Εάν νιώθετε ιδιαίτερα καλοί στην κουζίνα, βιντεοσκοπήστε το πάρτι και ανεβάστε τον πήχη, ορίζοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό ως έπαθλο για το νικητή.

Μερίδιο: