Από Τι Ακριβώς Φτιάχνεται Η Ταμπλέτα Πλυντηρίου Πιάτων;

Ο αφανής ήρωας

Η χρήση του πλυντηρίου πιάτων είναι τόσο συνηθισμένο κομμάτι της καθημερινότητας μας που δεν σκεφτόμαστε ποτέ την έξυπνη μικρή ταμπλέτα που κάνει όλη τη δουλειά. Χωρίς αυτή την έξυπνη λύση, τα πιάτα σας, μετά από ένα πάρτι, θα παρέμεναν λερωμένα για πολύ ώρα και τα υπολείμματα της υπέροχης δημιουργίας σας Μακαρόνια με Κιμά θα ήταν ακόμα εμφανή το επόμενο πρωί.

Μικρή αλλά δυνατή

Έχουμε πολλές απαιτήσεις από τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων μας. Πρέπει να καθαρίζουν φυσικά και να έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν πολλούς διαφορετικούς λεκέδες, από αυγό μέχρι τσάι (και πολλών διαφορετικών ειδών λεκέδες). Πρέπει να είναι αποτελεσματικές και ασφαλής σε πολλά διαφορετικά υλικά, από γυαλί σε πλαστικό (και φυσικά απαλές στα εσωτερικά μηχανολογικά εξαρτήματα του πλυντηρίου πιάτων σας). Πρέπει να μαλακώνουν το νερό για να καθαρίσει τα πιάτα σας αποτελεσματικά, να κάνουν τα σκεύη σας αστραφτερά, όπως και να διαλύονται χωρίς να αφήνουν υπολείμματα που να χρειάζονται ξέβγαλμα. Τελευταίο και εξίσου σημαντικό, πρέπει να είναι ασφαλής στη χρήση αφού έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα από τα οποία τρώμε κάθε μέρα. Είναι μία απαιτητική συνταγή ακόμα και για τους λιγότερο απαιτητικούς!

Λίγη επιστήμη

Οι ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων είναι κατασκευασμένες από ειδικά συστατικά (για να καθαρίζουν και να μαλακώσουν το νερό), λευκαντικά (για τους λεκέδες), ένζυμα (για να αποσυνθέτουν το άμυλο και τις πρωτεΐνες των φαγητών) και επιφανειοδραστικές ουσίες για αστραφτερή λάμψη. Έχουν επίσης συστατικά που βοηθούν στην γρήγορη διάλυση των δραστικών συστατικών της ταμπλέτας στο νερό. Είναι μία απολύτως συντονισμένη χημική σύνθεση. Το νέο Finish Quantum το αποδεικνύει και βοηθάει στην επίτευξη αστραφτερών αποτελεσμάτων. Πιθανώς ένας από τους παράγοντες της επιτυχίας είναι η θερμοκρασία στην οποία τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων λειτουργούν (συνήθως μεταξύ 55°C και 75°C). Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες διαλύουν καλύτερα τα λίπη, τα ένζυμα που είναι υπεύθυνα για την αφαίρεση του άμυλου και των πρωτεϊνών λειτουργούν σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε φροντίσει τα ένζυμα να λειτουργούν στην αρχή της πλύσης ώστε όταν η θερμοκρασία ανέβει να έχουν ήδη τελειώσει την δουλειά τους. Έξυπνο, σωστά;

Καλά Δοκιμασμένη

Αν είχατε τη χαρά να καθαρίσετε καμένο γάλα από τον πάτο ενός σκεύους ή πιάτα με ξεραμένα υπολείμματα κρόκου αυγού, θα χαρείτε να μάθετε ότι η ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων έχει δοκιμαστεί διεξοδικά και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για όλα τα παραπάνω, όπως και σε άλλες αγαπημένες επιλογές της οικογένειας, όπως τσάι, καφέ και ζυμαρικά. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, όλα τα προϊόντα πλυντηρίου πιάτων δοκιμάζονται διεξοδικά για υπολείμματα, σωστή διάσπαση και απώλεια λάμψης ή ‘αστραφτερού’ αποτελέσματος μετά το ξέπλυμα και το στέγνωμα. Αν οι ταμπλέτες δεν πάρουν άριστα σε όλα τα παραπάνω, δεν είναι κατάλληλες για την χρήση που προορίζονται.

Τώρα πια ξέρετε! Η επιστήμη πίσω από την ταπεινή ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων είναι η εφαρμογή της χημείας στα καλύτερά της. Είναι κάτι που αξίζει να σκεφθείτε όταν πίνετε καφέ στην αστραφτερή κούπα σας το πρωί!

Μερίδιο: