Άλλα Γυάλινα Σκεύη, Εκτός Από Ποτήρια

Τώρα που μάθαμε τον καλύτερο τρόπο για να καθαρίζουμε τα ποτήρια που χρησιμοποιούμε ας δούμε πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα υπόλοιπα γυάλινα σκεύη*.

Μεζούρες

Είτε είναι μία όμορφη γυάλινη μεζούρα ή ένα συμπαγές σκληρό ποτήρι-μεζούρα, και τα δύο χρειάζονται αστραφτερό καθάρισμα μετά την κάθε χρήση.

Το Ειδικό Αλάτι Πλυντηρίου Finish παρέχει προστασία κατά των αλάτων, μαλακώνει το νερό και προστατεύει από τους νερολεκέδες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πλένετε τα σκεύη μεζούρες γιατί με την πάροδο του χρόνου οι νερολεκέδες καλύπτουν την μεζούρα και δεν θα μπορείτε να διαβάσετε τις μετρήσεις.

Οι περισσότερες μεζούρες μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Για να αποφύγετε τα χτυπήματα βεβαιωθείτε ότι τα γυάλινα σκεύη δεν ακουμπούν άλλα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων. Επιλέξτε την πιο χαμηλή θερμοκρασία γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να τα σπάσουν και αν το πλυντήριο πιάτων σας έχει ειδικό πρόγραμμα για πορσελάνη και γυαλί, χρησιμοποιήστε το. Πάντα όμως να ελέγχεται ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση στο πλυντήριο πιάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Κατσαρολικά

Τα καμένα ζυμαρικά φούρνου ή η σάλτσα από κόκκινο κρασί δεν είναι και το πιο διασκεδαστικό πράγμα για να καθαρίσετε, ιδιαίτερα αν έχετε ξαναζεστάνει το φαγητό στο ίδιο σκεύος που σημαίνει ότι τα υπολείμματα φαγητού θα έχουν κολλήσει! Μην χρησιμοποιείτε συρματάκι σε γυάλινα σκεύη γιατί απλά θα τα γδάρετε. Τοποθετήστε τα ανάποδα στην κάτω θήκη του πλυντηρίου πιάτων για να πλυθούν καλά. Πρώτα όμως αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφίμων, όπως ζυμαρικά ή ρύζι, για να μην φράξουν το σωλήνα αποστράγγισης του πλυντηρίου πιάτων.

Βάζα

Το βρώμικο νερό από τα λουλούδια αφήνει ένα γλοιώδες, δύσοσμο υπόλειμμα που κατά την πάροδο του χρόνου θαμπώνει την επιφάνεια του βάζου σας και χαλάει τις όμορφες συνθέσεις σας. Εφόσον το βάζο χωράει ανάποδα στην κάτω θέση του πλυντηρίου πιάτων σας και είναι κατάλληλο για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων αφήστε το πλυντήριο πιάτων να αφαιρέσει την επίμονη λιπαρή στοιβάδα. Αφαιρέστε τα φύλλα που έχουν κολλήσει στα πλαϊνά του βάζου και ρυθμίστε το πλυντήριό σας σε κρύα θερμοκρασία για να προστατεύσετε και το περιβάλλον.

Για την προστασία των ποτηριών χρησιμοποιήστε Προστατευτικό Πιάτων και Ποτηριών Finish μαζί με το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που χρησιμοποιείτε. Το Προστατευτικό Πιάτων και Ποτηριών Finish έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα σκεύη σας από τη θαμπάδα για να φαίνονται καινούρια για περισσότερο καιρό**.

*Σε κάθε πλύση να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου πιάτων

**Δεν προστατεύει από μηχανολογικές βλάβες και δεν αποκαθιστά τα φθαρμένα αντικείμενα.

Μερίδιο: