Μάθετε τα Πάντα Πίσω από το Ποτήρι

Η σημερινή ζωή δεν θα ήταν όπως την ξέρουμε χωρίς την ανακάλυψη του γυαλιού. Από το γυαλί που χρησιμοποιείτε στα θερμοκήπια επιτρέποντας μας να καλλιεργούμε φρούτα και λαχανικά στα εύκρατα κλίματα έως στον φακό των τηλεσκοπίων τα οποία πρώτα μας επέτρεψαν να διερευνήσουμε πέρα από τη σφαίρα του ηλιακού μας συστήματος. Τα πρώτα κοίλα δοχεία από γυαλί κατασκευάστηκαν το 1500 π.Χ., παρόλα αυτά η τέχνη της κατασκευής του καθαρού γυαλιού μέσα από φυσητό γυαλί δεν είχε ανακαλυφθεί πριν από τον 1ο αιώνα μ.Χ. όπου ακόμα και τότε κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Τι είναι το γυαλί;

Το γυαλί είναι γνωστό ως συμπαγής μάζα, η οποία κατέχει πολλές από τις ιδιότητες του υγρού και είναι αυτό που δίνει στο υλικό την επιθυμητή διάφανη ποιότητα. Κατασκευάζεται θερμαίνοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό υλικών, πρώτα πυρίτιο σε θερμοκρασίες 1500 βαθμών κελσίου περίπου. Το λιωμένο γυαλί μαζεύεται στο τέλος ενός κοίλου σωλήνα σαν σιρόπι σε κουτάλι. Τοποθετείται μέσα σε καλούπι και διοχετεύεται αέρας μέσα από τον σωλήνα, δημιουργώντας μία φυσαλίδα από γυαλί η οποία μετασχηματίζεται σε συγκεκριμένη μορφή.

Τι είναι η Διάβρωση;

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του χρόνου η συνεχόμενη έκθεση σε καυτό νερό και απορρυπαντικά αφαιρεί τα μικροσκοπικά μόρια του γυαλιού. Αυτό αφήνει τρύπες και ανώμαλα σημεία στην επιφάνεια τα οποία προκαλούν το φως που διαρρέει το ποτήρι να διαχέεται γύρω από αυτό, αντί για να περνάει κατευθείαν μέσα. Αυτό κάνει το ποτήρι να δείχνει αμβλύ και θαμπό.

Πώς να το αποφύγουμε;

Η τέλεια λάμψη των ποτηριών σας μπορεί να προστατευθεί, πρώτον εξασφαλίζοντας ότι φορτώνετε το πλυντήριο πιάτων σωστά, χωρίς να ακουμπούν τα ποτήρια μεταξύ τους. Την ώρα που το πλυντήριο πιάτων λειτουργεί, τα αντικείμενα μετακινούνται και εάν τα ποτήρια ακουμπούν μεταξύ τους, μικρές ρωγμές και ξεφλουδίσματα μπορεί να δημιουργηθούν. Το επόμενο που μπορείτε να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων Finish για να αποφευχθεί το θάμπωμα του ποτηριού και να έχετε και τέλειο καθαρισμό.

Το Finish Quantum αντιμετωπίζει την διαβρωτική διαδικασία, προλαμβάνοντας την αφαίρεση των μορίων από το γυαλί. Χρησιμοποιεί μία μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία η οποία δουλεύει ως ασπίδα προστασίας, το οποίο βοηθάει παρατείνοντας το χρόνο ζωής των ποτηριών.

Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές κατά τη διάρκεια της πλύσης όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για τα ποτήρια, οπότε είναι χρήσιμο να συνδυάζεται η λάμψη και προστασία του απορρυπαντικού με τη βοήθεια της λάμψης και προστασίας του ξεβγάλματος το οποίο θα προστατεύσει από την διάβρωση αλλά επιπλέον από άλλους παράγοντες που μπορούν να διακινδυνεύσουν την απαστράπτουσα καθαριότητα, όπως τις κηλίδες νερού.

Μερίδιο: