Πλύσιμο ποτηριών για αρχάριους

Οι άνθρωποι κατασκευάζουν ποτήρια εδώ και 3500 χρόνια! Τα πιο γνωστά παραδείγματα έχουν βρεθεί στην Αίγυπτο που χρονολογούνται περί το 1350 π.χ.. Οι λεκέδες και τα θαμπά ποτήρια δεν τους απασχολούσαν και τόσο πολύ τότε, ωστόσο οι πρωτοπόροι των ποτηριών ήταν οι Ρωμαίοι που κατασκεύασαν διάφανα ποτήρια ώστε να επιδεικνύουν το χρώμα του κρασιού που έπιναν. Αν οι Ρωμαίοι είχαν τη δυνατότητα να έχουν υπέροχα και πεντακάθαρα ποτήρια για να πίνουν, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε και εσείς.

Δεν θα ήταν φανταστικό αν κάποιος μπορούσε να βρει την έξυπνη λύση ώστε τα ποτήρια σας να μοιάζουν καινούρια όπως την πρώτη φορά. Και όμως, αυτό ακριβώς κάνουμε.

ΧΡΗΣΗ

Ξεκινούμε χρησιμοποιώντας τα ποτήρια σας. Δεν θα χρειαστείτε και ιδιαίτερη βοήθεια για αυτό, κάτι σημαντικό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ακανόνιστη δομή του γυαλιού είναι αυτή που το κάνει καθαρό αλλά και ευπαθές σε αυτό που αποκαλείται “θερμικό σοκ”. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια ταινία περιπέτειας, αλλά στη πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τις στιγμιαίες αλλαγές που κάνει το γυαλί για να προσαρμοστεί στην θερμότητα με την άνιση συστολή / διαστολή – και τελικά σπάει. Οπότε θα είναι καλό να θυμάστε να μην χρησιμοποιείτε τα ποτήρια σας για να βράζετε κάτι ή να τοποθετείτε μέσα τους καυτά υγρά, έκτος βέβαια αν ο κατασκευαστής συμβουλεύει ότι μπορείτε να το κάνετε. Όταν τα ποτήρια σας έχουν μικρά σπασίματα ή ραγίσματα είναι κοντά στο τέλος της ζωή τους. Θα σας συνιστούσαμε να μην τα χρησιμοποιείτε πλέον. Όχι μόνο ότι μικρά κομμάτια γυαλιού μπορούν να πέσουν στο ποτό σας την ώρα που το πίνετε (το πιο σημαντικό βέβαια για σας), αλλά αυτά τα μικρά ραγίσματα μπορούν εύκολα να φιλοξενήσουν βακτήρια και μικρόβια που είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε, ακόμα και με πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ

Όταν τοποθετείτε τα ποτήρια σας στο πλυντήριο πιάτων, βάλτε τα στο πάνω ράφι του, μακριά από άλλα σκεύη. Για να χωρέσουν τα ψηλότερα ποτήρια ή τα κολονάτα ποτήρια, θα πρέπει να αλλάξετε τη ρύθμιση του ραφιού σε χαμηλότερο σημείο ώστε να κάνετε περισσότερο χώρο. Είναι πολύ σημαντικό επίσης τα ποτήρια να μην ακουμπούν μεταξύ τους καθώς θα προκαλούνταν ραγίσματα όπως θα χτυπούσαν μεταξύ τους κατά το πλύσιμο. Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του πλυσίματος στο πλυντήριο πιάτων μαζί με το καθαριστικό Finish Quantum Regular, χρησιμοποιήστε το Finish προστατευτικό πιάτων και ποτηριών. Το απορρυπαντικό Finish Quantum προσφέρει στα ποτήρια σας υπέροχο καθαρισμό καθώς τα προστατεύει από το να θαμπώσουν και να διαβρωθούν εξουδετερώνοντας τα σωματίδια που το προκαλούν. Το Finish προστατευτικό πιάτων και ποτηριών μειώνει τα σημάδια που εμφανίζονται στα ποτήρια σας και ελαχιστοποιώντας δραστικά επιπλέον πλύσιμο και στέγνωμα μετά την ολοκλήρωση της πλύσης στο πλυντήριο πιάτων.

ΦΥΛΑΞΗ

Όταν έρχεται η ώρα να τακτοποιήσετε τα ποτήρια σας στο ντουλάπι υπάρχουν 2 τρόποι: με το χείλος του ποτηριού πάνω ή με το χείλος του ποτηριού κάτω. Τοποθετώντας τα ανάποδα με το χείλος προς τα κάτω τότε σκόνη και άλλες βρωμιές δεν μπορούν να εισέλθουν στα ποτήρια. Τοποθετώντας τα με το χείλος του ποτηριού πως τα πάνω είστε σίγουροι ότι το δεν έρχεται σε επαφή με τον πάτο του ντουλαπιού ώστε να έρθει σε επαφή με πιθανά μικρόβια αλλά ελαχιστοποιείται και το ρίσκο του σπασίματος. Αυτό που σας προτείνουμε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό πανί ή πετσέτα στον πάτο του ντουλαπιού πριν βάλετε τα ποτήρια με το χείλος προς τα κάτω. Αυτός ο τρόπος προφυλάσσει επίσης από πιθανές ακαθαρσίες και βλάβες το χείλος των ποτηριών αλλά και μονώνει τα ποτήρια για να μην μπει σκόνη. Μπορεί ο χώρος να είναι μικρός όμως αποφύγετε να στοιβάξετε τα ποτήρια σας αν μπορείτε καθώς το στοίβαγμα θα δημιουργήσει σπασίματα, γρατζουνιές ή κενό αέρος δυσκολεύοντας σας να τα διαχωρίσετε.

Τώρα γνωρίζετε, πως με μερικά απλά πράγματα που θα έχετε κατά νου όταν θα φροντίζετε τα ποτήρια σας, θα έχουν τέλεια κατάσταση που θα άρμοζαν ακόμα και σε ένα βασιλικό τραπέζι.

Μερίδιο: