Σπάνια Ποτήρια Ποτών*

*Το παρόν άρθρο είναι για ενήλικες μόνο. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για την ανάγνωση του άρθρου. Σε διαφορετική περίπτωση κλείστε το παρόν άρθρο.

Τώρα που είδαμε σχεδόν όλα τα ποτήρια ποτών που υπάρχουν έφτασε η ώρα να δούμε και τα πιο σπάνια ποτήρια ποτών που χρησιμοποιούνται για ένα συγκεκριμένο ποτό. Από την τεκίλα στην γκράπα και μερικά ακόμη, μάθετε περισσότερα για τα σπάνια ποτήρια ποτών απ’ όλο τον κόσμο με αυτό το άρθρο.

Τεκίλα

Μπορεί να σας εκπλήξει ότι η τεκίλα μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρι πέραν του ταπεινού ποτηριού για σφηνάκι. Οι λάτρεις της τεκίλα προτιμούν να πίνουν το ποτό σε ένα ποτήρι που μοιάζει με της σαμπάνιας, αλλά είναι πολύ μικρότερο. Επίσης χρησιμοποιούνται συχνά και τα ποτήρια του μπράντι. Μην ξεχάσετε μόνο το αλάτι και το λάιμ!

Ποτήρια - Σωλήνες για το Πόρτο

Το ποτήρια - σωλήνες για το πόρτο είναι από τα πιο περίεργα ποτήρια της λίστας μας. Μοιάζουν σαν αυτά που είχατε όταν ήσασταν παιδιά με το ενσωματωμένο καλαμάκι ή σαν λυχνάρι με το στόμιο στο κέντρο. Η λογική πίσω από τα ποτήρια - σωλήνες βασίζεται στο σκεπτικό ότι το ποτό δεν είχε εκτεθεί στον αέρα, αν και αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι απόλυτα ακριβής. Τα ποτήρια αυτά χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα1, αλλά η ιστορία τους έχει χαθεί ανά τους αιώνες και τώρα το μόνο που μας έχει μείνει είναι τα ίδια τα ποτήρια - σωλήνες.

Ποτήρι για την Γκράπα

Η γκράπα είναι ένα είδος μπράντι που φτιάχνετε από σταφύλια και παράγεται στην Ιταλία. Επειδή το οινόπνευμα που περιέχει είναι μεταξύ 35-60%, το ποτήρι πρέπει να είναι μικρό για να μην το παρακάνετε ιδιαίτερα παρασυρόμενοι από την υπέροχη γεύση. Το ποτήρι έχει ψηλό λαιμό για να διατηρεί το ποτό δροσερό και σφαιρικό πάτο για να διατηρείτε η θερμοκρασία. Από κει και πέρα το ποτήρι ανοίγει προς τα πάνω, απελευθερώνοντας λίγο από το δυνατό του άρωμα.

Όποιο ποτήρι και αν επιλέξετε, το Finish Προστατευτικό Πιάτων και Ποτηριών είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να διατηρεί τα πιάτα σας σας καινούρια, για πολύ περισσότερο. Αν και είναι προτιμότερο να αφήσετε τα ποτήρια αντίκες εκτός πλυντηρίου πιάτων, τα ποτήρια της τεκίλα και της γκράπα χωρούν εύκολα στο πλυντήριο πιάτων και αφήνουν τα πιάτα και τα ποτήρια σας αστραφτερά καθαρά. Η προστασία ποτηριού επιμηκύνει τη ζωή των ποτηριών σας και η καθαριστική του δύναμη δίνει λάμψη όποιο σχήμα κι αν έχουν. Απολαύστε το περιεχόμενο του ποτηριού που έχετε στο χέρι σας και μην ανησυχείτε, το πλυντήριο πιάτων σας (και το Finish) θα φροντίσουν όλα τα υπόλοιπα.

1http://www.winespectator.com/drvinny/show/id/49921

Μερίδιο: