Θαμπά Ποτήρια: Κατανοώντας το πρόβλημα

Για αρκετούς, τα θαμπά ποτήρια είναι κάτι που τους κάνει να ντρέπονται. Συχνά όταν κάποιοι βλέπουν τα ποτήρια τους να θαμπώνουν με το πέρασμα του χρόνου, είτε θα τα πετάξουν είτε θα τα κρύψουν στο πίσω μέρος του ντουλαπιού τους, χρησιμοποιώντας τα μόνο όταν κάποιος δεν τους βλέπει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν 2 βασικοί λόγοι που τα ποτήρια γίνονται θαμπά, και στις δύο περιπτώσεις αυτό συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου. Στη μία περίπτωση οφείλεται στο σκληρό νερό και στην άλλη περίπτωση είναι λόγω της διάβρωσης. Αυτές οι περιπτώσεις είναι δύο διαφορετικοί τύποι θαμπώματος και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης ώστε να προληφθούν.

Σκληρό Νερό

Αν ζείτε σε μία περιοχή που το νερό είναι σκληρό, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με την συγκέντρωση υπολειμμάτων στο πλυντήριο πιάτων σας. Αυτά τα υπολείμματα, όπως τα άλατα, μπορούν να μεταφερθούν στα ποτήρια και στα πιάτα σας, κάνοντας τα θαμπά. Ευτυχώς, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διάβρωση είναι μη αναστρέψιμη, αυτός ο τύπος θαμπώματος μπορεί να διορθωθεί και να προληφθεί εύκολα.

Σε τακτική βάση, καθαρίζοντας επιμελώς το πλυντήριο σας με το Finish καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων, επιτυγχάνετε την αφαίρεση όλων των υπολειμμάτων που μένουν μετά την πλύση, όπως υπολείμματα τροφών, λίπη και συσσωρευμένα άλατα – πριν αυτά μεταφερθούν στα ποτήρια σας. Είναι καλό επίσης να καθαρίζετε το πλυντήριο σας κάθε μήνα, όχι μόνο για αποφευχθεί αυτό, αλλά και να είστε σίγουροι ότι το πλυντήριο πιάτων σας λειτουργεί στο έπακρο των δυνατοτήτων του, εξοικονομώντας σας χρόνο. Όταν προσθέτετε ενισχυτικό πλυντηρίου πιάτων Finish κατά την πλύση, εξασφαλίζει ότι τα διασκορπισμένα σταγονίδια νερού που σχηματίζονται στις επιφάνειες, όταν εξατμιστούν δεν θα αφήσουν υπολείμματα αλάτων που θα μπορούσαν να συσσωρευτούν.

Διάβρωση Ποτηριών

Αν ζείτε σε μία περιοχή που έχει μαλακό νερό τότε είστε ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της διάβρωσης, που είναι ένας άλλος λόγος για θαμπά ποτήρια, αλλά μπορεί να συμβεί και οπουδήποτε αλλού. Αυτό μπορεί να προκληθεί από έναν αριθμό παραγόντων, όπως από  την έκθεση σε αυξημένη θερμότητα, την κακή ποιότητα υάλου ή με τη χρήση υπερβολικών μεγάλων κύκλων προγράμματος πλύσης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των ποτηριών σας, και είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά πριν συμβεί και γίνουν θαμπά, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Όταν αγοράζετε ποτήρια, σιγουρευτείτε ότι φέρουν την ένδειξη ότι μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων.

Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό Finish, μαζί με το Προστατευτικό Πιάτων και Ποτηριών Finish ώστε να προστατεύσετε τα ποτήρια σας από τη διάβρωση και να τα κρατήσετε λαμπερά για περισσότερο.

Αν έχετε κάποια συσκευή αφαλάτωσης νερού καλό θα ήταν να ελέγξετε μήπως είναι ρυθμισμένη σε υψηλή στάθμη.

Για πιο ευαίσθητα ποτήρια, επιλέξτε χαμηλότερη θερμοκρασία κατά τις πλύσεις ή τη ρύθμιση του πλυντηρίου πιάτων για τα ποτήρια. Η Dartington Crystal συνιστά το Finish ως το επιλεγμένο απορρυπαντικό για τον καθαρισμό των ποτηριών της στο πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιώντας το, έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όταν βάζετε στο πλυντήριο πιάτων το αγαπημένο σας σετ ποτηριών.

Όταν ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πλύσης, ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων επιτρέποντας στον ατμό που είχε συσσωρευτεί να φύγει. Πιο σύγχρονα πλυντήρια πιάτων αφαιρούν τον ατμό από μόνα τους με εσωτερικούς ανεμιστήρες. Αφήστε τα ποτήρια σας να κρυώσουν μέσα στο πλυντήριο πιάτων πριν τα αφαιρέσετε.

Μερίδιο: