Αντιμετώπιση Προβλημάτων Του Πλυντηρίου Πιάτων Σας

Βλέπουμε τα πέντε πιο συνηθισμένα προβλήματα που διαπιστώνουμε όταν αδειάζουμε το πλυντήριο πιάτων μας. Βλέπουμε τι τα προκαλεί και πώς να τα αντιμετωπίσουμε.

Θαμπά ποτήρια

Σε περιοχές με σκληρό νερό τα κοιτάσματα ορυκτών, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, μπορεί να συσσωρευτούν με τον καιρό και να δημιουργήσουν ένα φιλμ στην επιφάνεια των ποτηριών σας. Το σκληρό νερό μπορεί επίσης να φθείρει τα σκεύη σας. Για να προστατεύσετε και τα ποτήρια σας και το πλυντήριο πιάτων σας από τα άλατα, χρησιμοποιήστε το Προστατευτικό Πιάτων και Ποτηριών Finish για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας αποσκλήρυνσης του νερού του πλυντηρίου πιάτων σας. Το συχνό πλύσιμο των πιάτων μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στα γυάλινα σκεύη και στα ποτήρια και να προκαλέσει θαμπάδα. Τοποθετήστε το Προστατευτικό Πιάτων και Ποτηριών Finish με προστασία ποτηριού σε κάθε πλύση για να αντιμετωπίσετε τη θαμπάδα και να έχετε αστραφτερά ποτήρια κάθε φορά.

Αλμυρή γεύση

Αν παρατηρήσετε ότι τα ποτήρια σας έχουν αλμυρή γεύση μπορεί να έχετε γεμίσει την ειδική θήκη του πλυντηρίου πιάτων σας περισσότερο αλάτι από το κανονικό. Αν σας πέσει άθελά σας το ειδικό αλάτι πλυντηρίου πιάτων Finish όταν γεμίζετε την θήκη φροντίστε να απομακρύνετε την περισσευούμενη ποσότητα. Ελέγξτε ότι το καπάκι της ειδικής θήκης για το αλάτι είναι καλά κλεισμένη και ότι δεν υπάρχουν διαρροές κατά το πλύσιμο. Αν το πρόβλημα επιμείνει ίσως να πρέπει να καλέσετε τον υδραυλικό γιατί μπορεί η βαλβίδα που διανέμει το νερό στον ειδικό μηχανισμό αποσκλήρυνσης να έχει φράξει.

Λερωμένα σκεύη

Αν νιώθετε ότι τα πιάτα σας παραμένουν λερωμένα, με υπολείμματα τροφών, μπορεί το πλυντήριο πιάτων σας να ήταν υπερβολικά γεμάτο ή τα πιάτα να κάλυπταν το ένα το άλλο και να μην πλύθηκαν σωστά. Σκεφθείτε πώς να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων σας για να επιτρέψετε την καλύτερη κυκλοφορία του νερού. Ελέγξτε τους ψεκαστήρες για τυχόν υπολείμματα τροφών ή βρωμιάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία οδοντογλυφίδα για να τους αποφράξετε. Πλύνετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων για να βεβαιωθείτε ότι το βρώμικο νερό απομακρύνεται σωστά. Πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το πλυντήριο πιάτων σας χρησιμοποιήστε το Καθαριστικό Πλυντηρίου Finish για να αντιμετωπίσετε τα λίπη και τα άλατα που μποούν να συσσωρευτούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα καθαρό πλυντήριο πιάτων σημαίνει και καθαρά πιάτα.

Μαχαιροπήρουνα με υπολείμματα

Αν τα όξινα και τα αλμυρά τρόφιμα μείνουν στα μαχαιροπήρουνα για πολύ ώρα μπορεί να αφήσουν σημάδια οπότε σκεφθείτε να θέσετε το πλυντήριο πιάτων σας σε λειτουργία πρόπλυσης αν δεν είστε ακόμη έτοιμοι να τα πλύνετε κανονικά. Επίσης, μην γεμίζετε υπερβολικά την θήκη για τα μαχαιροπήρουνα. Αν τα μαχαιροπήρουνα χτυπηθούν μεταξύ τους, ιδιαίτερα τα ασημένια ή τα ανοξείδωτα, μπορεί να γδαρθούν ή να θαμπώσουν. Το ενισχυτικό ξεβγάλματος Finish Shine & Dry θα επιταχύνει την διαδικασία στεγνώματος.

Λευκά σημάδια στα ποτήρια και στα πιάτα – Και πάλι αυτά τα σημάδια οφείλονται στην σκληρότητα του νερού οπότε ελέγξτε τα επίπεδα του αλατιού στο πλυντηρίου πιάτων σας και χρησιμοποιήστε τη σειρά απορρυπαντικών πλυντηρίου Quantum.

*Δεν προστατεύει από μηχανολογικές βλάβες και δεν αποκαθιστά τα φθαρμένα αντικείμενα.

Μερίδιο: