Τι Κάνει Τόσο Αποδοτικό το Αλάτι του Πλυντηρίου Πιάτων;

Το αλάτι είναι αναπόσπαστο κομμάτι για το μαγείρεμα, το νάτριο που περιέχει αναδεικνύει τις γεύσεις των φαγητών και κάνει τη διαφορά μεταξύ άνοστου και εκπληκτικού φαγητού. Τα πλεονεκτήματα του αλατιού προεκτείνονται πέρα από το στάδιο της προετοιμασίας του φαγητού και φτάνουν έως την πλύση των πιάτων. Σιγουρευτείτε ότι το πλυντήριο πιάτων σας έχει πάντα ειδικό αλάτι πλυντηρίου Finish που του είναι απαραίτητο ώστε να λειτουργεί με βέλτιστη απόδοση και τα πιάτα σας θα μοιάζουν πάντα σαν καινούρια. Η ιδέα να τοποθετείτε αλάτι στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να σας μοιάζει παράξενη, παρακάτω όμως σας παραθέτουμε μία λίστα με παράγοντες που σας βοηθούν να καταλάβετε γιατί το αλάτι πλυντηρίου είναι τόσο σημαντικό.

  1. Το ειδικό αλάτι πλυντηρίου πιάτων περιέχει χλωριούχο νάτριο, όπου είναι η ίδια χημική ουσία που υπάρχει στο επιτραπέζιο και στο θαλασσινό αλάτι. Τα οποία όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθώς το ειδικό αλάτι για το πλυντήριο πιάτων έχει σχεδιαστεί ώστε να μην περιέχει άλλες ανθρακικές ενώσεις και σίδηρο που τα άλλα αλάτια μπορεί να περιέχουν με αποτέλεσμα αυτό να αυξάνει τη σκληρότητα του νερού και τις πιθανές ζημιές στο πλυντήριο πιάτων σας. 
  2. Το ειδικό αλάτι για το πλυντήριο πιάτων δεν εισέρχεται στη συσκευή (αλατισμένα πιάτα κανείς;) αλλά ρέει μέσα στη μαλακτική μονάδα πριν αποστραγγιστεί και μεταφερθεί στην αποχέτευση.
  3. Ο τρόπος που δουλεύει το ειδικό αλάτι του πλυντηρίου είναι ότι παρέχει νάτριο στις ιοντεναλλακτικές ρητίνες που είναι στη μαλακτική μονάδα νερού. Οι οποίες αναγεννιούνται από το νάτριο και δουλεύουν έτσι ώστε να προσελκύουν και να παγιδεύουν τα ιόντα μαγνησίου και ασβεστίου που είναι η αιτία του σκληρού νερού.
  4. Το ειδικό αλάτι για το πλυντήριο πιάτων έχει μεγαλύτερους κόκκους από το κανονικό αλάτι ώστε να διαλύεται αργά. Αν είναι λεπτότεροι, τότε υπάρχει το ρίσκο βουλώματος της μαλακτικής μονάδας. 
  5. Το ειδικό αλάτι για το πλυντήριο πιάτων περιέχει παράγοντες αντί-συσσωμάτωσης για να εξασφαλιστεί ότι όταν βραχεί δεν θα γίνει μια στερεή μάζα, μπλοκάροντας τη μαλακτική μονάδα νερού. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κοινό αλάτι!

Για να χρησιμοποιήσετε το ειδικό αλάτι πλυντηρίου πιάτων, προσδιορίστε την μαλακτική μονάδα νερού, η οποία είναι συνήθως στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων δίπλα στη ροή νερού. Ξεβιδώστε το καπάκι και γεμίστε με το ειδικό αλάτι πλυντηρίου πιάτων.

Αν το ρεζερβουάρ για το ειδικό αλάτι είναι γεμάτο μην ανησυχείτε το αλάτι θα εκτοπίσει το νερό καθώς θα το τοποθετείτε. Ούτως η άλλως το ειδικό αλάτι μετατρέπεται σε ένα υδαρές διάλυμα όταν χρησιμοποιείται οπότε δεν πειράζει να μην είναι στεγνό.

Επανατοποθετήστε το καπάκι και θα είναι έτοιμο όταν το χρειαστείτε ξανά. Οι περισσότερες μαλακτικές μονάδες νερού έχουν επιλογέα για τη σκληρότητα του νερού οπότε σιγουρευτείτε ότι τον έχετε ρυθμίσει σωστά ώστε να έχετε πεντακάθαρα ποτήρια και πιάτα.

Μπορείτε να ρωτήσετε τον πάροχο νερού της περιοχής σας για την σκληρότητα του νερού. Μια καλή πρακτική είναι να αντικαθιστάτε μία φορά τον μήνα το ειδικό αλάτι.

Όσο χαζό και να σας φαίνεται, έτσι το αλάτι μπορεί να ενισχύσει το γεύμα σας σε όλη τη διαδρομή μέχρι το πλυντήριο πιάτων. Κρατάτε πάντα το πλυντήριο πιάτων σας γεμάτο με το Finish ειδικό αλάτι για το πλυντήριο πιάτων. Θα είστε πάντα σίγουροι παρά την σκληρότητα του νερού της περιοχή σας, ότι τα πιάτα σας θα είναι πεντακάθαρα και αστραφτερά.

 

Μερίδιο: