Βαριέστε; Παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι!

Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε όταν ήμασταν παιδιά τις βραδιές που όλη η οικογένεια έπαιζε μονόπολη ή το φιδάκι που παίζαμε στα παιδικά πάρτι. Τα επιτραπέζια παιχνίδια δεν είναι πλέον μόνο για τα παιδιά. Τα επιτραπέζια παιχνίδια για ενήλικες

Τα ζευγάρια και οι παρέες που έχουν κουραστεί από τα συνηθισμένα πάρτι ή δεν θέλουν πάλι να πάνε στο μπαρ ή στο εστιατόριο, αποφασίζουν να διασκεδάσουν στο σπίτι ή στο σπίτι κάποιου φίλου. Τα επιτραπέζια παιχνίδια μπορούν να κάνουν την βραδιά πολύ πιο ενδιαφέρουσα και δεν είναι πια μόνο για τα παιδιά.

Δείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια για ενηλίκους:
- Cards against Humanity: Ένα πονηρό παιχνίδι με κάρτες που ανταμείβει τις πιο αστείες και πιο ακατάλληλες απαντήσεις σε φαινομενικά απλές ερωτήσεις.
- Diplomacy: Ένα παιχνίδι συμμαχιών και στρατιωτικής στρατηγικής στο οποίο οι παίχτες προσπαθούν να κατακτήσουν εχθρικό έδαφος. Αν και δεν είναι καινούριο (κυκλοφόρησε το 1959) είναι πολύ δημοφιλές.
- Settlers of Catan: Οι παίχτες αυτού του παιχνιδιού τύχης και δεξιοτήτων προσπαθούν να διαχειριστούν τους πόρους του φανταστικού νησιού Catan μέσω του εμπορίου και των διαπραγματεύσεων των παιχτών.
- Scrabble: Το πιο διάσημο παιχνίδι λέξεων το οποίο ήταν πάντα δημοφιλές και άντεξε στο πέρασμα του χρόνου. Οι πρόσφατες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων βοήθησαν στην αναθέρμανση της δημοτικότητας αυτού του παιχνιδιού - πρόκληση και πλέον μπορείτε να δοκιμάσετε το λεξιλόγιό σας και την στρατηγική σας ικανότητα οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας επιλέξετε για να είστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι με τους φίλους σας.
- Pictionary: Ξάδελφος της δημοφιλούς παντομίμας, το παιχνίδι αυτό διατίθεται σε πολλές εκδόσεις, με την πιο δύσκολη να πρέπει οι παίχτες να ζωγραφίζουν αφηρημένες ιδέες σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και οι συμπαίκτες τους να μαντέψουν τι είναι. Μπορεί να είναι τόσο απογοητευτικό όσο και διασκεδαστικό!

Οργανώστε ένα πάρτι

Ενώ αποφασίζετε πιο παιχνίδι θα παίξετε, όλη η συζήτηση έχει μεταφερθεί στο ποτό και στο φαγητό. Τα βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν σερβίρετε φαγητό και ποτό κατά όταν παίζετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι είναι ότι θα θέλετε να αποφύγετε τις σάλτσες και τα λάδια. Τα ποτά είναι αυτονόητο κομμάτι, αλλά ένας καλός τρόπος να κάνετε την βραδιά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι να εισάγετε κανόνες για τα ποτά, όπως όποιος χάσει τον πρώτο γύρο σερβίρει ποτά για όλους κλπ. Πόσο αυστηροί ή δημιουργικοί θέλετε να γίνετε με τους κανόνες εξαρτάται από εσάς!

Καθαριότητα

Φυσικά, μετά από μια διασκεδαστική νύχτα έρχεται η ώρα της καθαριότητας. Ευτυχώς ο πραγματικός νικητής της βραδιάς είναι ο οικοδεσπότης, αφού (για το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς) τα λερωμένα πιάτα ή ποτήρια περιορίζονται συνήθως σε μία γωνία του σπιτιού και μόλις μπουν στο πλυντήριο πιάτων είναι πολύ κοντά στον προηγούμενο καθαρό εαυτό τους.

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα μιας βραδιάς στο σπίτι είναι ότι μπορείτε να ζητήσετε από τους καλεσμένους σας να φέρουν προμήθειες της τελευταίας στιγμής, όπως πάγο ή διάφορα σνακ…αλλά μάλλον θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων εσείς.

Για κάθε πιάτο. Κάθε φορά.

Μερίδιο: