Οι διαφορές μεταξύ σκληρού και μαλακού νερού

Πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που ζούμε κάπου όπου το νερό είναι διαθέσιμο όταν το χρειαζόμαστε. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού που φτάνει στην βρύση σας; Ούτε καν δύο ποτήρια νερό δεν είναι ίδια, αλλά η πραγματική διαφορά για το τι βγαίνει από κάθε βρύση του σπιτιού σας έχει να κάνει με τη σκληρότητα του νερού. Αυτή η διαφορά μπορεί να είναι πιο εμφανής στις οικιακές σας συσκευές και όχι μόνο στο πλυντήριο πιάτων.

Για να σας δώσουμε να το καταλάβετε καλύτερα αυτό, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες ώστε να σας εξηγήσουμε ακριβώς τι σημαίνει σκληρό και τι μαλακό νερό, τι σημαίνει αυτό για το πλυντήριο πιάτων σας και τι μπορείτε να κάνετε για να προλαμβάνετε τα αρνητικά αποτελέσματα.

Οι σκληροί παράγοντες

Το βρόχινο νερό είναι από τη φύση του μαλακό, αυτό σημαίνει ότι το μόνο ιόν που υπάρχει (ένα ηλεκτρικά φορτισμένο άτομο) είναι το νάτριο. Όπως το νερό όμως ακολουθεί το δρόμο του προς το έδαφος και ρέει στον υδάτινο ορίζοντα όπου τελικά φτάνει στη βρύση μας, γίνεται “σκληρό”. Αυτό συμβαίνει κατά την πορεία του με την συλλογή διαλυμένων ανόργανων αλάτων όπως κιμωλία, άλατα, μαγνήσιο και ασβέστιο. Αυτά τα ανόργανα άλατα πολλές φορές είναι επιθυμητά, επειδή είναι απαραίτητα για την υγεία μας. Επίσης το σκληρό νερό είναι καλύτερο για πόση – και με καλύτερη γεύση!

Σκληρές στιγμές

Όταν το σκληρό νερό εισέρχεται μέσα στο πλυντήριο πιάτων, τα ανόργανα άλατα μέσα στο νερό επικάθονται πάνω στα θερμαντικά του πλυντηρίου στοιχεία ως άλατα. Δεν είναι όμως το μόνο πράγμα που δυσκολεύει το πλυντήριο πιάτων στο καθάρισμα των πιάτων, αλλά κυρίως τα κάνει τα σκεύη να μοιάζουν θαμπά, καθώς τα ανόργανα συστατικά διαλύονται και εναποτίθενται πάνω στα πιάτα και τα ποτήρια, προκαλώντας αντιαισθητικά στίγματα.

Μαλακώνοντας μια σκληρή κατάσταση

Το Finish έχει αναπτύξει μία σειρά από προϊόντα για να εξασφαλίσει ότι και σε περίπτωση που πλένετε με σκληρό νερό, μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα πιάτα σας, τα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα θα είναι λαμπερά.

  • Πρώτα σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει στο πλυντήριο πιάτων σας Ειδικό Αλάτι Πλυντηρίου Finish. Μαλακώνει το νερό και δεν περιέχει άλλα υπολείμματα που θα επηρεάσουν την αποδοτικότητα του πλυντηρίου πιάτων σας. 
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε Ενισχυτικό Ξεβγάλματος Finish το οποίο επιταχύνει το στέγνωμα και εξασφαλίζει ότι δεν θα μείνει κάποιο υπόλειμμα κατά την εξάτμιση του νερού πάνω στα πιάτα και στα ποτήρια.
  • Και κυρίως, θα πρέπει να βάλετε στις συνήθειες σας τη χρήση του Καθαριστικό Πλυντηρίου Finish σε τακτική βάση. Τα ανόργανα άλατα επικάθονται πάνω στα ζωτικά μέρη του πλυντηρίου πιάτων, το καθαριστικό όμως θα τα έχει απομακρύνει από πριν και δεν θα μεταφερθούν στα πιάτα σας.
  • Όποια και να είναι η σκληρότητα του νερού σας, δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε πεντακάθαρα πιάτα κάθε φορά.
Μερίδιο: