Κούπα λερωμένη από καφέ: Καθαρίστε την εύκολα

Ο θρύλος λέει ότι πριν από χίλια χρόνια και περισσότερο, οι αγρότες της Αιθιοπίας παρατήρησαν ότι οι κατσίκες τους έγιναν πιο δραστήριες και χαρούμενες μετά τη λήψη ενός συγκεκριμένου τύπου κόκκινου μούρου. Αυτό οδήγησε στο να το δοκιμάσουν και αυτοί ανακαλύπτοντας ότι μέσα σε αυτό το μούρο, περιέχονταν ο κόκκος του καφέ που γνωρίζουμε σήμερα. Αρχικά ο καφές τρώγονταν, αντί να γίνεται αφέψημα όπως κάνουμε σήμερα.
Ο καφές είναι ένα διεγερτικό και γευστικό ρόφημα που μπορείτε να απολαύσετε με διαφορετικούς τρόπους. Προσφέρει πολλά μεγάλα οφέλη που όλοι μπορούν να απολαύσουν. Σε ορισμένες χώρες, ο καφές παρασκευάζεται αργά και συνδυάζεται με πολύ γάλα και αρωματισμένα σιρόπια. Σε άλλες περιοχές του κόσμου, είναι ασυνήθιστο να δούμε τον καφέ να σερβίρετε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή εκτός από την πολύ ισχυρή, σκέτος ή και με την προσθήκη ζάχαρης. Ζεστός ή κρύος, γλυκός ή πικρός, με αφρό, με γάλα ή σκέτος, ο καφές σε όλες τις μορφές του, είναι μια συνήθεια που πίνετε ως μέρος της ζωής των περισσότερων ανθρώπων.

Ξεφορτωθείτε τους λεκέδες του καφέ

Εκτός από όλα τα οφέλη του καφέ υπάρχει και ένα σημαντικό μειονέκτημα όταν πρόκειται να διατηρηθούν τα πιάτα σας καθαρά τα αντιαισθητικά σκούρα σημάδια στις κούπες που απαιτούν το καλύτερο απορρυπαντικό πιάτων για να εξαφανιστούν και να αποφευχθούν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να αποφευχθούν αυτοί οι λεκέδες.

Ο πιο προφανής και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθούν αυτοί οι λεκέδες είναι να πίνετε ποτό σας σχετικά γρήγορα, χωρίς το ρόφημα σας να κρυώσει, και όταν το τελειώσετε, να ξεπλύνετε την κούπα σας αμέσως και μετά τη βάζετε στο πλυντήριο πιάτων. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, αφού μέρος της γοητείας του καφέ είναι ότι απολαμβάνετε καλύτερα, ενώ είναι πολύ ζεστός να καταναλώνεται σε ένα χαλαρό, αργό ρυθμό.


Βάζοντας γάλα στον καφέ σας, ή ακόμη προετοιμάζοντας έναν ελαφρύτερο καφέ, είναι λιγότερο πιθανό ότι θα αφήσει έναν εμφανή λεκέ στην κούπα ή στο φλιτζάνι, σε σχέση με έναν δυνατό σκούρο καφέ. Και πάλι, αυτό δεν είναι πάντα η ιδανική επιλογή, αφού τα γούστα στον καφέ είναι μοναδικά για τον καθένα μας σαν το δακτυλικό αποτύπωμα.
Τα περισσότερα προϊόντα Finish τα έχομε σχεδιάσει, κρατώντας στο μυαλό μας τους ιδιαίτερα δύσκολους λεκέδες, ωστόσο το Finish Quantum με Powergel έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά των λεκέδων, όπως το τσάι και ο καφές.


Ο καφές και το τσάι εξατμίζονται με έναν τρόπο ελαφρώς διαφορετικό από τα άλλα υγρά, αφήνοντας πολύ πυκνούς λεκέδες σε μικρότερες περιοχές, αυτό σημαίνει ότι τα απορρυπαντικά πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά, και σε πολύ μικρότερες περιοχές, ακριβώς για να εξαφανίσουν αυτές τις κηλίδες. Τέλος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην εξαφάνιση αυτών των κηλίδων καφέ και λειτουργεί πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει ότι θα πάρετε τον τέλειο καθαρισμό από το καλύτερο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων.


Αν ο λεκές έχει στεγνώσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ή εάν βρίσκετε αυτούς τους λεκέδες εξαιρετικά δύσκολους, τότε ένας τρόπος υπάρχει για την αντιμετώπιση τους, να γεμίσετε τις κούπες σας με βραστό νερό και στη συνέχεια, να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας Finish Power Powder ή μια ταμπλέτα Finish All in 1 Powerball. Αφήστε τις κούπες σας μια νύχτα έτσι ώστε το καθαριστικό να δράσει ενάντια στους λεκέδες και στη συνέχεια, ξεπλύνετε τις καλά το επόμενο πρωί. Τότε θα διαπιστώσετε ότι οι εν λόγω επίμονοι δύσκολοι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί για τα καλά.

Μερίδιο: