Η Εργαλειοθήκη του Αρτοποιού

Αν δεν είστε ένας έμπειρος φούρναρης, είναι απογοητευτικό να διαβάζετε περίπλοκες συνταγές και στην συνέχεια να έρχεστε σπίτι και να μην βρίσκετε κανένα από τα απαραίτητα εργαλεία. Υπάρχει ένας ατελείωτος αριθμός hi-tech μηχανημάτων, όλα με τον συγκεκριμένο σκοπό τους, αλλά αξίζει να επενδύσετε σε αυτά;

Εδώ είναι μερικά βασικά εργαλεία του εμπορίου που θα χρειαστείτε αν θέλετε να ξεκινήσετε το ψήσιμο, έτσι ώστε όταν τελειώσετε την δύσκολη δουλειά και τα κεκάκια είναι έτοιμα, να είστε ήσυχοι ξέροντας ότι όλα τα πιατικά θα καθαριστούν και θα γίνουν καθαρά και αστραφτερά!

Χαρτί ψησίματος

Αν και είναι ένα αναλώσιμο αντικείμενο, είναι κάτι το οποίο κάθε μάγειρας χρειάζεται να έχει σε απόθεμα για να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα κολλήσει. Δεν θέλετε να ξοδέψετε χρόνο προετοιμάζοντας και ψήνοντάς και στην συνέχεια όλη αυτή η σκληρή δουλειά σας να πάει χαμένη.

Σχάρα ψησίματος

Όλα στην λίστα μπορούν να χαρακτηριστούν ως βασικά αντικείμενα, άλλα αν πρόκειται να πάρετε μόνο μερικά από αυτά, τότε η σχάρα ψησίματος πρέπει να είναι ένα από αυτά. Βοηθάνε να αποφευχθεί η υγρότητα με το να επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τα φρεσκοψημένα σας καλούδια με το να τα σηκώνει ελαφρώς πάνω από τον πάγκο.

Κανάτα μέτρησης

Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε ακριβώς μια συνταγή αν δεν γνωρίζετε πόσο υγρό υποτίθεται να προσθέσετε στο μείγμα. Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε κανάτα μέτρησης πρόχειρη επειδή είναι κρίσιμες για να προσθέσετε τις ακριβείς ποσότητες.

Κουτάλια μέτρησης

Ακριβώς όπως με μια κανάτα μέτρησης, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε την σωστή ποσότητα από ξηρά συστατικά επίσης, για να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν είναι ούτε ξηρό ούτε κολλώδες.

Μπολ ανάμειξης

Αυτό και μόνο μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι το απολύτως απαραίτητο για το ψήσιμο σας. Σίγουρα αξίζει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα πυρίμαχο μπολ ανάμειξης, ώστε να μπορείτε να το τοποθετήσετε στον φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω από νερό που σιγοβράζει αν θέλετε να λιώσετε σοκολάτα, για παράδειγμα.

Επειδή μπορεί ενδεχομένως να είναι ένα από τα πιο λερωμένα αντικείμενα στην κουζίνα, όταν τελειώσετε με αυτό, να ξέρετε ότι μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων μαζί με το Finish Quantum: Regular.

Μαχαίρι παλέτας

Το μαχαίρι παλέτας είναι ένα πολυεργαλείο όσον αφορά το ψήσιμο. Λόγω του ότι είναι μακρύ, λεπτό και με στρογγυλεμένες άκρες, είναι εξαιρετικά χρήσιμο για πράγματα όπως ξύσιμο μπολ, λειαίνοντας την γέμιση του κέικ και ακόμα και για το κόψιμο του βουτύρου.

Όταν τα τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων, σιγουρευτείτε ότι δεν μπλοκάρει τις επεκτάσεις ψεκάσματος από το να γυρίζουν γιατί έτσι ρισκάρετε όλη η πλύση να μην καθαριστεί καθώς το νερό δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά και να καθαρίσει.

Καλαμάκια

Ενώ τα ξύλινα καλαμάκια είναι τέλεια για να τα βάζετε στο μπάρμπεκιου,  δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ψήσιμο. Τα μεταλλικά καλαμάκια μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν το κέικ είναι έτοιμο – αν το τοποθετήσετε σε μερικά σημεία μέσα στο κέικ, συμπεριλαμβανόμενης της μέσης, και βγει καθαρό τότε το κέικ σας είναι έτοιμο να το βγάλετε από τον φούρνο.

Κόσκινο

Ένα αντικείμενο το οποίο είναι συνιστάται ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ψήσιμο είναι το κόσκινο, χρησιμοποιείται για να κάνει κάτι πιο ανάλαφρο. Ένα μικρό σουρωτήρι τσαγιού μπορεί να κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την διακόσμηση, ώστε να ρίξετε μερική σκόνη πάνω στο δημιούργημα σας.

Σπάτουλα

Κανένας δεν θέλει να δει όλη την σκληρή δουλειά του να πάει χαμένη, ειδικά όταν πρόκειται για ψήσιμο. Μια ευέλικτη σπάτουλα, ιδανικά σιλικόνης ή πλαστική, θα βοηθήσει να σιγουρευτείτε ότι δεν θα μείνει στο μπολ καθόλου μείγμα ή λιωμένη σοκολάτα.

Αναδευτήρας

Δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ένα φορητό μίξερ και, όταν τα κουτάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική για να χτυπήσετε το μείγμα, ένας αναδευτήρας μπορεί να σας βοηθήσει να εξαερώσετε το μείγμα σας, καθιστώντας το τα ελαφρύ και αφράτο, όπως πρέπει να είναι.

Οι αναδευτήρες δεν είναι το ευκολότερο πράγμα για να πλύνετε και έτσι για να έχετε την ησυχία σας και για να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη, ρίξτε τους μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Απλά επειδή αγαπάτε να μαγειρεύετε δεν χρειάζεται αναγκαστικά να αγαπάτε και το πλύσιμο. Ευτυχώς, όλα στην παραπάνω λίστα (με εξαίρεση του χαρτιού ψησίματος, προφανώς) μπορούν να μπουν στο πλυντήριο πιάτων και να σας αφήσουν να ψήνετε με ηρεμία ξέροντας ότι δεν θα περάσετε ώρες μπροστά από τον νεροχύτη μετά.

Για τους δυσκολότερους λεκέδες, το Finish έχει το Powerball για να συμβάλει στην αντιμετώπιση κάθε λερωμένου αντικειμένων από το μείγμα κέικ, βοηθώντας σας να μην παιδεύεστε με το να προσπαθείτε να καθαρίσετε τα μπολ και τις σπάτουλες! Έτσι, μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε ενώ το Finish κάνει την σκληρή δουλειά.

Μερίδιο: