Κίνδυνος Στην Κουζίνα

Για κάθε σκεύος που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για καιρό, αλλά και στα πολυσύχναστα μέρη της κουζίνας, μπορεί να καραδοκούν βακτήρια, βρωμιά και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις που ξέφυγαν από τα καθαριστικά σας. Τα πιο βρώμικα μέρη στην κουζίνα είναι και αυτά που φιλοξενούν και τα πιο πολλά σκεύη. Είναι καλό για εσάς να γνωρίζετε ποια είναι ώστε να τα καθαρίζετε επαρκώς και πιο συχνά. Καθώς το πλυντήριο πιάτων μπορεί να φροντίσει σε ένα μεγάλο βαθμό στον τομέα του καθαρισμού της κουζίνας, υπάρχουν και άλλα μέρη που θα πρέπει να επικεντρωθείτε και να τα φροντίσετε.

Ο Νεροχύτης

Ίσως να έχετε την αίσθηση ότι ο νεροχύτης σας δεν είναι ένα εξαιρετικά βρώμικο μέρος – και μην ξεχνάτε ότι έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τα λερωμένα αντικείμενα της κουζίνας. Η υγρασία σε συνδυασμό με τα υπολείμματα τροφών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτή μπορεί να είναι μια αιτία για ασθένειες. Σύμφωνα με τα παραπάνω φροντίστε να κρατάτε τον νεροχύτη σας καθαρό. Η χρήση του πλυντηρίου πιάτων μπορεί να βοηθήσει ώστε ο νεροχύτης σας να μένει πιο καθαρός. Έτσι μειώνεται η πιθανότητα τα υπολείμματα τροφών να επικαθήσουν στον νεροχύτη σας αλλά και η ποσότητα του νερού που χρειάζεται για το πλύσιμο των πιάτων, αυξάνοντας την αποδοτικότητα.

Στεγνωτήρια Πιάτων

Όπως και ο νεροχύτης, οι περιοχές στεγνώματος μπορεί να αποτελέσουν μια περιοχή βακτηρίων αν δεν καθαρίζεται και στραγγίζει σωστά. Αν υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν θέλετε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων σας, τότε αγοράσετε μία σχάρα στεγνώματος όπου θα επιτρέπει στις μεγάλες κατσαρόλες και τα τηγάνια να στεγνώνουν επαρκώς χωρίς να παραμένει νερό συγκεντρωμένο.

Επιφάνειες Προετοιμασίας Φαγητού

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε τις επιφάνειες προετοιμασίας του φαγητού σας καθαρές, επειδή έρχονται σε άμεση επαφή με τα φαγητά που τρώτε. Αν δεν είναι επαρκώς καθαρισμένες, τότε βακτήρια μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα σας και να σας προκαλέσουν ασθένειες.

Παρακάτω είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για τις επιφάνειες φαγητού:
• Πλύνε καλά την επιφάνεια προετοιμασίας του φαγητού πριν ξεκινήσετε.
• Σκουπίστε τροφές που έχουν χυθεί το συντομότερο δυνατό.
• Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει πολύ καλά τις επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ωμά φαγητά όπως κρέας, πουλερικά ή ωμά αυγά.
• Ποτέ μην ακουμπάτε ένα έτοιμο φαγητό που έχετε για να φάτε, σε επιφάνειες που είχαν έρθει σε επαφή με ωμά τρόφιμα πριν, εκτός βέβαια αν τις έχετε καθαρίσει πολύ καλά από πριν.

Επιφάνειες & Ξύλα Κοπής

Οι κίνδυνοι του ωμού κοτόπουλου είναι αρκετά γνωστοί, αλλά δεν είναι και η μόνη απειλή για την υγεία σας κατά την προετοιμασία του φαγητού. Οι επιφάνειες κοπής μπορούν να φιλοξενήσουν ένα εύρος βακτηρίων, τα οποία μπορούν να κάνουν την προετοιμασία του φαγητού ανθυγιεινή. Ευτυχώς, οι επιφάνειες κοπής είναι από τα πιο εύκολα αντικείμενα για να καθαριστούν. Απλά τις τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων μόλις τελειώσετε με την προετοιμασία του φαγητού σας για πλύσιμο. Μια καλή τακτική είναι να έχετε μία επιφάνεια για τα κρέατα, μία για τα λαχανικά και μία για το ψάρι.

Ένα από τα βασικά στοιχεία για μια καθαρή κουζίνα είναι τα καθαρά πιάτα. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι με τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων Finish Quantum, καθαρίζουν όλα σας τα πιάτα με φροντίδα και τα αφήνουν πεντακάθαρα. Μόλις σκεφτείτε τα άπλυτα πιάτα το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μεταφέρετε τη στοίβα με τα άπλυτα στο πλυντήριο πιάτων. Και αφήστε στο Finish τη σκληρή δουλειά του καθαρισμού.

Πηγές:
http://www.nidirect.gov.uk/keeping-your-kitchen-clean
http://www.nhs.uk/Livewell/homehygiene/Pages/Homehygienehub.aspx

Μερίδιο: