Κακές Συνήθειες στην Κουζίνα

Μπορεί να υποστηριχτεί ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού σας, έτσι δεν είναι έκπληξη ότι  ενοχλητικά κακές συνήθειες μπορούν  να βάλουν σε τεστ την υπομονή ορισμένων ανθρώπων και να δημιουργήσουν νεύρα. Ορίστε μερικές κακές συνήθειες που ξεχωρίζουν στην κουζίνα τις οποίες μπορείτε να βρείτε ενοχλητικές, ή ακόμα και να νιώσετε ένοχος για τον εαυτό σας!

Βρώμικες πετσέτες χεριών

Έχετε ποτέ καθαρίσει τα χέρια σας σε πετσέτα χεριών, νιώθοντας την πετσέτα είτε γλοιώδης είτε κολλώδης με κάποια υπολείμματα τροφής, τα οποία μείναν από τον προηγούμενο;

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πλύνετε ξανά τα χέρια σας γιατί πλέον είναι λερωμένα. Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας ανακάλυψε ότι το 89% τον πετσετών κουζίνας μεταφέρουν κολοβακτηρίδια, τα οποία βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα των ανθρώπων και των ζώων [1]. Στην πραγματικότητα, οι πετσέτες χεριών είναι τεχνικά τόσο καλές στο να φιλοξενούν μικρόβια όσο και τα σφουγγάρια κουζίνας.

Η κουζίνα περιέχει τα περισσότερα μικρόβια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν κρύωμα ή γρίπη, περισσότερα από κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και από το μπάνιο. Αυτά τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν από ένα κύτταρο σε 8 εκατομμύρια σε λιγότερο από 24 ώρες, έτσι είναι σημαντικό να προσπαθείτε να κρατάτε την κουζίνα σας όσο τον δυνατόν καθαρή γίνεται[2].

Βρεγμένοι πάγκοι κοντά στον νεροχύτη

Αν η πετσέτα χεριών δεν καλύπτεται από υπολείμματα τροφών τότε μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί για να απορροφήσει τυχόν υγρά που καλύπτουν τις επιφάνειες εργασίας και τους πάγκους, εξαπλώνοντας περαιτέρω τα μικρόβια. Και μόνο να σκύψετε λίγο προς την επιφάνεια, κάθε υγρό μπορεί να μουσκέψει το μπροστά μέρος της μπλούζα σας, αφήνοντας σας μουσκεμένους και πιθανόν λερωμένους! 

Βρώμικοι πάγκοι και πατώματα

Τα κολλώδης, γλοιώδης πατώματα και οι βρώμικοι πάγκοι μπορούν να είναι υποπροϊόντα της μαγειρικής και της προετοιμασίας φαγητών, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Σεβαστείτε το άτομο που θα πάρει στα χέρια του το κέτσαπ – ποτέ δεν ζήτησε να πιάσει και τα υπολείμματα των φαγητών σας. Στο τέλος της μέρας, κανένας δεν θέλει έναν βρώμικο πάγκο, άλλα είναι ακόμα χειρότερο όταν πρόκειται για ακατάστατο πάτωμα.

Το να πέσει φαγητό στο πάτωμα μπορεί να συμβεί σε κάθε δωμάτιο, στο οποίο μπορεί να καταναλωθεί κάποια τροφή, αλλά στην κουζίνα μπορεί να πέσει το οτιδήποτε, από λάδι και ποτά ως ψίχουλα και σάλτσες. Αν δεν καθαριστεί κατευθείαν τότε υπάρχει περίπτωση, η ακαταστασία να μεταφερθεί σε όλο το σπίτι, αφήνοντας ίχνη λεκέδων – για να μην αναφερθούμε στον κίνδυνο μόλυνσης.

Αφήνοντας σκουπίδια στους πάγκους

Εξαρτώντας από το μέγεθος της κουζίνας, και το τι κρατάτε στους πάγκους, με το να αφήνετε συνεχώς σκουπίδια πάνω τους, δεν είναι μόνο ανθυγιεινό αλλά και δυνητικά επικίνδυνο, και επίσης μπορεί να οδηγήσει στην παρουσία εντόμων, όπως μύγες και κατσαρίδες[3]. Ακόμα και αν έχετε κάδο στην κουζίνα, αυτό δεν σιγουρεύει ότι όλα τα σκουπίδια θα καταλήξουν εκεί, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα έντομα στο μέρος το οποίο υποτίθεται ότι είναι το πιο υγιεινό.

Φαγητό που εξεράγει στον φούρνο μικροκυμάτων

Η ευκολία που παρέχει ο φούρνος μικροκυμάτων είναι αδιαμφησβήτητη όταν χρειάζεται να ζεσταθεί το φαγητό, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δημιουργηθεί ακαταστασία μέσα σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο. Μπορεί να σκέφτεστε ότι επειδή κλείνει με καπάκια θα κρατήσει τα πάντα καθαρά και περιορισμένα – ωστόσο, η διαδικασία της ταχείας θέρμανσης υγρών μορίων μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση πίεσης, με αποτέλεσμα στην παντοδύναμη μαγειρική ‘έκρηξη’. Πάντα είναι καλύτερο να αφήνετε κενά για να διαφεύγει η πίεση, καθώς και να εξασφαλίσετε ότι ανακατεύετε συχνά.

Θαμπά ποτήρια και βρεγμένα πιάτα

Όταν ανοίγετε το πλυντήριο πιάτων στο τέλος κάθε κύκλου, μπορεί να υπάρχουν στιγμές που το πάνω ράφι μοιάζει με καταρράκτη, που πέφτει στα στεγνά πιάτα από κάτω με νερό από τον κύκλο ξεβγάλματος. Παρόλο που δεν έμειναν υπολείμματα φαγητού στα πιάτα, δεν έχεις τα αποτελέσματα που ήθελες – αυτήν την απίστευτη λάμψη.

Ενοχλήσεις σαν και αυτές μπορεί να μην φαίνονται πολύ αλλά με την πάροδο του χρόνου σε καθημερινή βάση μπορούν να γίνουν αρκετά δυσάρεστες. Μπορούν ακόμα και να σας προκαλέσουν αμηχανία, ειδικά αν έχετε καλεσμένους με το να νομίζουν ότι έχετε βρώμικα ποτήρια – κάτι το οποίο δεν ισχύει. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο πρόβλημα και με το να κρατάτε το πλυντήριο πιάτων σας στην καλύτερη κατάσταση με το Ενισχυτικό Ξεβγάλματος, όπως και με άλλα πρόσθετα σαν το Ειδικό Αλάτι Πλυντηρίου, μπορείτε εύκολα να λύσετε τα προβλήματα σας.

Με το να διατηρείτε το πλυντήριο πιάτων γεμάτο με το Finish Ενισχυτικό Ξεβγάλματος θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε και να επαναφέρετε τα ποτήρια σας με αυτές τις πέντε δράσεις:

  • Ξέβγαλμα υπολειμμάτων
  • Επιταχύνει το στέγνωμα
  • Μάχεται τα στίγματα νερού
  • Προστατευτική ταινία
  • Υπέροχη λάμψη με κάθε πλύση

Συσσωρευμένα Βρώμικα Πιάτα

Δεν έχει σημασία ότι έχετε πλυντήριο πιάτων στην κουζίνα σας, τα βρώμικα πιάτα είναι συχνά στοιβαγμένα στον νεροχύτη, ή στον πάγκο δίπλα του. Ασχέτως πόσα βρώμικα πιάτα μπορεί να έχετε στον νεροχύτη σας, το Finish Powerball είναι πάντα εκεί για να σώσει τον χρόνο σας και να τον περάσετε κάνοντας πράγματα που αγαπάτε. Σιγουρευτείτε ότι τα πιάτα είναι σωστά τοποθετημένα μέσα στο πλυντήριο για να αποφύγετε την συσσώρευση, και ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης μόνο όταν είναι γεμάτο.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές καταστάσεις που είναι πιθανές στην κουζίνα αλλά τα βρώμικα πιάτα δεν χρειάζονται να είναι μια από αυτές. Το Finish Powerball μπορεί να παρέχει ισχυρές καθαριστικές λύσεις, με το να καθαρίζει το γράσο και τους δύσκολους λεκέδες φαγητού και να βεβαιώσει ότι τα πιατικά και τα μαχαιροπήρουνα σας θα βγαίνουν υγιεινά καθαρά κάθε φορά. Και για τις φορές που θέλετε αυτήν την έξτρα λάμψη στα ποτήρια και τα πιάτα σας; Τότε δώστε μια ευκαιρία στο Ενισχυτικό Ξεβγάλματος.

Μερίδιο: