Μαρτυρίες Ιδιοκτητών: Το Καλύτερο Πράγμα Σχετικά Με Τη Χρήση Πλυντηρίου Πιάτων

Από την καθαριότητα των ποτηριών μέχρι την πρόληψη του σκασμένου δέρματος, έξι νοικοκυριά της Μεγ. Βρετανίας μοιράζονται μαζί μας γιατί δεν μπορούν να κάνουν χωρίς το πλυντήριο πιάτων τους...

“Στο σπίτι μας πίνουμε πολύ τσάι. Ο σύζυγος μου κι εγώ εργαζόμαστε από το σπίτι γι’ αυτό ο βραστήρας λειτουργεί σχεδόν σε ωριαία βάση. Δεν μου αρέσει καθόλου να πίνω τσάι σε μία κούπα με υπολείμματα χρώματος από προηγούμενα σερβιρίσματα, αλλά αν η κούπα μου είναι απευθείας από το πλυντήριο πιάτων, δεν χρειάζεται καν να με απασχολεί!"

Dawn Stevens, Εικονογράφος - Hove

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ: Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε τις κούπες πριν τις βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Το χλώριο και τα καθαριστικά ένζυμα του απορρυπαντικού σας είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση. Η πρόπλυση είναι χάσιμο χρόνου και νερού.

“Έχω ένα γιο τριών ετών και μία κόρη έξι μηνών και μου αρέσει που τα πιατάκια του Σάμ καθαρίζονται τόσο τέλεια στο πλυντήριο πιάτων, όσο τα μπιμπερό της Άναμπελ στον αποστειρωτή. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ και γι’ αυτά στην τόσο γεμάτη μέρα μου.”

Ellie Douglas, Μητέρα δύο παιδιών – Βόρειο Λονδίνο

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ: Αφού το μωρό σας γίνει 6 μηνών, μπορείτε να πλένετε τα μπιμπερό και τα υπόλοιπα εξαρτήματα στο πλυντήριο αντί να χρησιμοποιείτε τον αποστειρωτή, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για χρήση στο πλυντήριο πιάτων.

http://www.madeformums.com/baby/can-you-use-a-dishwasher-instead-of-a-steriliser/11691.html

“Μου αρέσει που μπορώ να βάζω το πιάτο φαγητού του σκύλου μου στο πλυντήριο πιάτων και να πλυθεί σε υψηλές θερμοκρασίες που δεν θα μπορούσαν να υπομείνουν τα χέρια μου. Σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα αντικείμενα στον νεροχύτη ή με τις πετσέτες που χρησιμοποιεί η υπόλοιπη οικογένεια για τα πιάτα.”

Helen Jenkins, Δικηγόρος - St Albans

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ: Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων πλένουν σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν να ψήσουν ένα σολομό!

“Έχω δερματίτιδα και ο συνδυασμός ζεστού νερού και υγρού πιάτων επιδεινώνει την κατάσταση των χεριών μου. Γίνονται κόκκινα και πονούν αμέσως. Η τοποθέτηση των σκευών στο πλυντήριο πιάτων είναι πολύ πιο φιλική για το δέρμα.”

Peter Western, Μάνατζερ σε Supermarket - Oswestry

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ: Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων είναι πιο αλκαλικό από το υγρό πιάτων που σημαίνει ότι θα έχετε αποτελεσματικό πλύσιμο χωρίς να ταλαιπωρείτε τα χέρια σας!

“Μπόρεσα να μάθω στα τετράχρονα δίδυμα παιδιά μου να με βοηθούν με τα πιάτα μετά τα γεύματα. Δεν περιμένω φυσικά να πλύνουν το πιατάκι τους αλλά μπορούν, πάντα με την δική μου επίβλεψη, να βάλουν το πιατάκι και το ποτηράκι τους στο πλυντήριο πιάτων μετά το φαγητό.”

Karen Daniels, Μητέρα διδύμων - Farnborough

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ: Σε εργαστηριακά τεστ διαπιστώθηκε ότι ένα γεμάτο πλυντήριο πιάτων κάνει περίπου 59 λεπτά για το πλύσιμο και το στέγνωμα και 9 λεπτά για το γέμισμα ή το άδειασμα των πιάτων (Intertek 2010).

“Η αρθρίτιδα στα χέρια μου σημαίνει ότι μερικές φορές τα δάχτυλά μου είναι πολύ σκληρά και δεν μπορώ να πλύνω στο χέρι τα μαχαιροπήρουνα ή τις κούπες που γλιστρούν. Είναι πολύ πιο εύκολο για μένα να τα βάζω όλα στο πλυντήριο.”

Evelyn Morphew, συνταξιούχος Δασκάλα - Winchester

Για περισσότερες πληροφορίες γιατί το πλυντήριο πιάτων είναι απαραίτητη οικιακή συσκευή, δείτε τα νέα βίντεο ιδιοκτητών πλυντηρίων πιάτων εδώ.

Μερίδιο: