Ξεσκεπάζοντας τον μύθο “Ξέπλυμα πριν την πλύση”

Εδώ στο Finish ξέρουμε ότι οι παλιές συνήθεις δύσκολα αλλάζουν, και το ξέπλυμα των πιάτων πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο μπορεί να είναι βαθιά ριζωμένο μέσα σου για πολύ καιρό. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πλυντήριο πιάτων σας μπορεί να αναλάβει πολλά περισσότερα από ότι σκέφτεστε.

Μύθος:

Το να ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο σημαίνει ότι θα καταλήξουν καθαρότερα.

Η Αλήθεια:

Για κάποιους από εμάς αυτό είναι πιο παραγωγικό αλλά στην πραγματικότητα, το να ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο είναι λιγότερο αποτελεσματικό όταν πρόκειται για την εξοικονόμηση νερού. Τα πλυντήρια πιάτων καθαρίζουν χρησιμοποιώντας υψηλές θερμοκρασίες και σιγουρεύοντας έτσι ότι τα πιάτα σας θα είναι απολύτως καθαρά στο τέλος κάθε κύκλου.

Αν νιώθετε ότι τα πιάτα σας βγαίνουν και κολλάνε ή με υπολείμματα φαγητού πάνω, τότε μπορεί να σημαίνει ότι το μηχάνημα σας χρειάζεται το Finish Shine & Dry: Regular, το οποίο έχει πέντε διαφορετικές δράσεις συμπεριλαμβανομένου και της απομάκρυνσης των υπολειμμάτων φαγητού ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει και την απουσία υγρασίας.

Κάτι πρόσθετο για να σκεφτείτε είναι η ποσότητα του ειδικού αλατιού που βρίσκεται στο μηχάνημα σας – υπερβολικά πολύ αλάτι μπορεί να δημιουργήσει ραβδώσεις στα πιάτα σας. Από την άλλη, αν δεν χρησιμοποιείτε καθόλου αλάτι στο πλυντήριο, τότε κηλίδες και στίγματα, τα οποία γίνονται όταν ανεβαίνει η σκληρότητα του παρεχόμενου νερού, μπορούν να γίνουν ένα μόνιμο πρόβλημα. Το Ειδικό Αλάτι Πλυντηρίου Finish είναι αποτελεσματικό για να μειώνει την σκληρότητα του νερού και να αυξάνει την απόδοση καθαρότητας στο πλυντήριο σας.

Μύθος:

Αν δεν ξεπλύνω τα πιάτα, μπορώ να τα βάλω κατευθείαν από το τραπέζι στο πλυντήριο;

Η Αλήθεια:

Είναι σημαντικό να αφαιρείτε το φαγητό που περίσσεψε από τα πιάτα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο καθώς βοηθάει να μην κολλήσουν στις σωλήνες μεγάλες ποσότητες υπολειμμάτων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να λαμβάνετε με κολλώδεις τροφές όπως τα ζυμαρικά και το ρύζι, καθώς και με τα φυλλώδη φαγητά όπως τα υπολείμματα σαλάτας, καθώς μπορούν να πάνε σε μέρη που δεν φαίνονται.

Ωστόσο, αν δεν πρόκειται να δουλεύετε το πλυντήρια σας συνέχεια μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι τα υπολείμματα τροφών μπορούν να κάνουν το πλυντήριο σας να μυρίζει, αλλά μην ξεχάσετε ότι θα πρέπει να το καθαρίζετε μια φορά το μήνα με το Καθαριστικό Πλυντηρίου Finish για να καθαρίσει το γράσο και να απομακρύνει όποια δυσάρεστη μυρωδιά.

Μύθος:

Οι γονείς μου πάντα έπρεπε να ξεπλένουν τα πιάτα πριν τα τοποθετήσουν στο πλυντήριο, έτσι πρέπει να κάνω και εγώ;

Η Αλήθεια:

Τα πλυντήρια πιάτων έχουν εξελιχθεί αρκετά από την εποχή που οι γονείς σας ήταν νέοι και τα μοντέρνα πλυντήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα για να χειριστούν όποιες μεγάλες ποσότητες λερωμένων αντικειμένων μπορεί να έχετε. Στις προηγούμενες δεκαετίες, τα πιάτα έπρεπε να ξεπλυθούν ώστε να είναι σίγουρο ότι θα βγούνε καθαρά, αλλά με τις νέες αναπτυγμένες τεχνολογίες αυτό το φροντίζουν οι συσκευές, πλέον είναι πιο αποδοτικές από ποτέ. Κάποια πλυντήρια έχουν αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν πόσο χρειάζεται να πλυθούν τα πιάτα[1], έτσι με το ξέπλυμα δίνετε την ψευδαίσθηση στον αισθητήρα ότι τα πιάτα είναι μερικώς καθαρά ήδη.

Λοιπόν, τώρα που διαβάσατε γιατί δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν την πλύση, θα του δώσετε μια ευκαιρία;

Τα πλυντήρια όχι μόνο σας σώζουν ενέργεια και μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά και εξοικονόμηση νερού για το περιβάλλον (και το πορτοφόλι σας) [2]  .

Με το να ξεπλένετε τα πιάτα πριν να τα τοποθετήσετε μέσα στο πλυντήριο, ανατρέπετε ουσιαστικά όλη την σκληρή δουλειά που υποτίθεται ότι κάνει το πλυντήριο1.

Η μακροχρόνιες συνήθεις αλλάζουν δύσκολα, αλλά όταν αυξάνουν τους λογαριασμούς και σπαταλάνε τον χρόνο, μια αλλαγή θα βοηθούσε εσάς και τον τραπεζικό σας λογαριασμό μακροπρόθεσμα. Το ξέπλυμα είναι μια συνήθεια του παρελθόντος, μην ξεπλένετε. Αφήστε όλα τα λερωμένα σας πιάτα στο Finish Powerball – το οποίο μπορεί αποτελεσματικά να αφαιρέσει ακόμα και τα πια δύσκολα και κολλημένα φαγητά και υπολείμματα.

Μερίδιο: