Ξεσκονίστε Το Πλυντήριο Πιάτων!

Μετακομίζετε στο νέο σας σπίτι και – ζήτω!! - έχει πλυντήριο πιάτων! Όμως δεν έχετε ιδέα πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ή αν λειτουργεί σωστά. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα πριν το χρησιμοποιήσετε και ανακαλύψτε με ασφάλεια*.

1. Ξεκινήστε βάζοντας μία ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο άδειο πλυντήριο πιάτων. Βάλτε το σε λειτουργία. Μην απομακρυνθείτε γιατί ο σκοπός αυτής της πλύσης δεν είναι μόνο για να απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές αλλά και για να ελέγξετε για διαρροές. Βάλτε μία μεζούρα Καθαριστικό Πλυντηρίου Finish και προγραμματίστε άλλη μία πλύση. Το καθαριστικό θα αφαιρέσει υπολείμματα βρωμιάς και αλάτων και το πλυντήριο πιάτων σας αφήνοντας ένα ευχάριστο άρωμα.

2. Εφόσον δεν υπάρχουν διαρροές ή άλλες φθορές που να απαιτούν υδραυλικό αφήστε το πλυντήριο να κρυώσει και αφαιρέστε τις θήκες. Ελέγξτε ότι οι ψεκαστήρες είναι καθαροί ώστε να κυκλοφορεί το νερό ομοιόμορφα. Πάρτε μία οδοντογλυφίδα και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφίμων από τους ψεκαστήρες.

3. Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε ένα δυνατό απορρυπαντικό σαπούνι. Καθαρίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία γύρω από τις πόρτες που συσσωρεύονται υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε μία μπατονέττα για να καθαρίσετε το σημείο του πλυντηρίου γύρω από την πόρτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά καθαρό και στεγανό.

4. Ελέγξτε τις θήκες στο κάτω μέρος του πλυντηρίου και τα σημεία που μαζεύεται το νερό. Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα τροφίμων. Επαναλάβετε με το φίλτρο και την θήκη των μαχαιροπίρουνων που και εκεί συνήθως συγκεντρώνονται τα υπολείμματα τροφίμων. Χρησιμοποιήστε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία.

5. Για να αποφύγετε την συγκέντρωση αλάτων χρησιμοποιήστε το ειδικό αλάτι πλυντηρίου πιάτων Finish. Το αλάτι μαλακώνει το σκληρό νερό και αποτρέπει την συσσώρευση αλάτων και τη δημιουργία νερολεκέδων στα πιάτα και τα ποτήρια σας. Αντικαταστήστε τις πλαστικές θήκες και την θήκη των μαχαιροπήρουνων.

6. Ολοκληρώστε με το Finish Rinse Aid που προλαμβάνει τους νερολεκέδες στα πιάτα και τα ποτήρια σας και απομακρύνει τα υπολείμματα. Τέλος, βάλτε ένα αρωματικό πλυντηρίου πιάτων για καθαρή, όμορφη μυρωδιά κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα.

7. Καθαρίστε το εξωτερικό του πλυντηρίου πιάτων με ένα βρεγμένο πανί.

*Σε κάθε πλύση να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου πιάτων

Μερίδιο: