Οδηγός καθαριότητας: Σκεύη Κουζίνας

Έχουμε τελειώσει με όλα: τελειώσαμε και το φόρτωμα του πλυντηρίου πιάτων με όλα τα άπλυτα και πάμε στον νεροχύτη να πλύνουμε τα σκεύη τα οποία νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να βάλουμε μέσα στο πλυντήριο. Όσο ο εξοπλισμός της κουζίνας σας αυξάνεται, τόσο αποκτάτε πιο εξειδικευμένα σκεύη, τα οποία απαιτούν εξειδικευμένο καθαρισμό - που αυτό σημαίνει περισσότερο πολύτιμο χρόνο. Έχουμε βάλει στη παρακάτω λίστα όποια νομίζουμε ότι είναι τα πιο κοινά σκεύη στην κουζίνα που θα μπορούσαν οι άνθρωποι να είναι διστακτικοί σχετικά με την τοποθέτηση τους στο πλυντήριο πιάτων. Χρήσιμες συμβουλές σχετικά για το πώς θα είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και προσπάθεια.

Τρίφτης τυριού

Αν έχει χρησιμοποιηθεί, τότε χτυπήστε τον τρίφτη τυριού σας με ένα-δυο χτυπήματα πάνω από έναν κάδο για να φύγουν τα μεγαλύτερα κομμάτια του τυριού που μπορεί να έχουν κολλήσει στα δόντια κοπής, και τοποθετήστε το στο κάτω ράφι πάνω από ένα στήριγμα πιάτων. Η θερμότητα και η πίεση του νερού θα απομακρύνουν κάθε υπόλειμμα που παραμένει.

Αναδευτήρας / Αβδογδάρτης

Καθώς οι αναδευτήρες χρησιμοποιούνται συνήθως για τα αυγά, τα οποία στεγνώνουν γρήγορα, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις δύσκολες πρωτεΐνες είναι το πλύσιμο στο χέρι. Όμως το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τους τοποθετήσετε στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων, όπου το νερό και το απορρυπαντικό μπορούν να απομακρύνουν την βρωμιά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε Finish Quantum Powerball καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων, το οποίο συνδυάζει και δράση πρόπλυσης για να απομακρυνθούν τυχόν επίμονοι λεκέδες που από τρόφιμα που ξηραίνονται.

Εργαλείο μαγειρικής Μαντολίνο

Εξαιρετικά απλό και το πλύσιμο αυτού του εργαλείου, απλά τοποθετήστε το στο κάτω ράφι σε μία θέση πιάτου όπου το νερό θα μπορεί να το καλύψει όλο. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι χυμοί, σπόροι ή και σάρκα από τα λαχανικά που μόλις κόψατε έχουν απομακρυνθεί.

Πρέσα σκόρδου

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για την πρέσα σκόρδου είναι ότι το νερό και το καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων να μπορεί να περάσει μέσα από τις μικροσκοπικές τρύπες της. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να τη τοποθετήσετε στη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα, αλλά το κάθε μπράτσο της σε διαφορετική θήκη. Αυτό σημαίνει ότι η πρέσα σκόρδου που αποτελείται από δύο κομμάτια μέσα στο πλυντήριο πιάτων θα μείνει ανοιχτή και δεν θα παγιδευτούν τυχόν υπολείμματα σκόρδου.

Πρέσα Πατάτας

Το ακανόνιστο σχήμα της, και τα υπολείμματα που μένουν σε αυτή, το κάνει δύσκολο να γνωρίζουμε για το πως πρέπει να τοποθετηθεί στο πλυντήριο πιάτων. Η καλύτερη λύση είναι να χαμηλώσουμε το πάνω ράφι αν είναι εφικτό και να τοποθετήσουμε την πρέσα με την επίπεδη επιφάνεια προς το κάτω σημείο του ραφιού. Αυτό επιτρέπει στο νερό και στο καθαριστικό του πλυντηρίου να φτάσει όπου είναι απαραίτητο. Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γλιστρήσει και πέσει από το ράφι και έρθει σε επαφή με τα κινούμενα μέρη του πλυντηρίου πιάτων.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και για ακόμα πιο περίεργα σκεύη, πειραματιστείτε και θα δείτε ότι πάντα υπάρχει λύση. Πάντα όμως μην ξεχνάτε να διαβάζετε το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή πριν το κάνετε, καθώς σε συγκεκριμένα σκεύη, όπως τα κουτάλια παγωτού, μπορούν να περιέχουν ευαίσθητα υλικά στη θερμότητα. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάτε τον χρόνο σας με τις παραπάνω συμβουλές βάζετε τα άπλυτα σκεύη στο πλυντήριο σας και έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα από τη πρώτη φορά.

Μερίδιο: