Οι Κανόνες του Σπιτιού

Κάθε σπίτι έχει τους δικούς του κανόνες. Από τα προγράμματα του ύπνου έως τους χρόνους στο μπάνιο, αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μέσα σε οικογένειες αλλά και σε σπίτια που υπάρχουν αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι. Με τόσα πράγματα να σκεφτείτε θέλετε άμεσες λύσεις. Για αυτό υπάρχουν κάποιοι που το έχουν προβλέψει ώστε να σας δώσουν λύσεις που σας λύνουν τα χέρια – όπως για παράδειγμα το πλυντήριο πιάτων. Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο, ενέργεια και κυρίως να μην έχετε στρες.

Πρώτος Κανόνας – Ποιος αδειάζει το πλυντήριο πιάτων

Πάντα υπάρχει κάποιος σε ένα νοικοκυριό που κάνει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Χωρίς την σωστή συνεννόηση για τον επιμερισμό των καθηκόντων μπορεί να προκύψει σύγχυση και εκνευρισμός, ειδικά για το πλυντήριο πιάτων που απαιτεί αρκετό σκύψιμο για το άδειασμα του. Για να το αποφύγετε αυτό δημιουργήστε ένα εβδομαδιαίο ή μηνιαίο κυλιόμενο πρόγραμμα εμπλέκοντας τον καθένα στο άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων. Επίσης μια άλλη εργασία που είναι καλό να γίνεται, είναι καθένας να βάζει τα λερωμένα του πιάτα στο πλυντήριο πιάτων.

Δεύτερος Κανόνας – Φτιάξτε ένα πρόγραμμα πλύσης

Αποφασίστε πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή που θα σας εξοικονομήσει αρκετή ταλαιπωρία. Αυτό βέβαια εξαρτάται από μερικούς παράγοντες όπως: 
1. Πότε είναι απαραίτητη η χρήση των πιάτων; 
2. Ποιος θα τοποθετήσει τα πιάτα στο πλυντήριο;
Συνήθως, ο καλύτερος χρόνος για να βάλετε πλυντήριο πιάτων είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας (είτε μετά το δείπνο) ή μετά το πρωϊνό. Αυτό βοηθάει επειδή πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι στο σπίτι σε αυτούς τους ενδιάμεσους χρόνους, αλλά θα χρειαστούν καθαρά τα σκεύη που είναι μέσα στο πλυντήριο πιάτων για το πρωϊνό και το δείπνο τους. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει τα σαββατοκύριακα.

Επίσης, το πρόγραμμα σημαίνει ότι θα αποφασίσετε ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα βάζει το πλυντήριο σε λειτουργεία αλλά και να τοποθετήσει τις ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων. Για τις οικογένειες, ίσως να αποτελεί μία ευχάριστη εργασία για τα παιδιά. Πάντα βέβαια κάτω από τη κατάλληλη επίβλεψη και καθοδήγηση από ενήλικα.

Τρίτος Κανόνας – Στοίβες Πιάτων

Μερικοί αρέσκονται στο να τοποθετούν τα μεγάλα πιάτα στο πίσω μέρος του πλυντηρίου, άλλοι πάλι τοποθετούν τα πράγματα στα πιο βολικά μέρη. Μερικοί μπορεί να τοποθετήσουν κάθε είδος πιάτου ή μπολ το ένα δίπλα στο άλλο ενώ κάποιοι άλλοι τα βάζουν ακριβώς με τη σειρά που τα λέρωσαν. Είναι καλό να σκεφτείτε και να συζητήσετε που θα τοποθετηθούν τα πράγματα, και πώς θα αυξήσετε τη χωρητικότητα τοποθετώντας όμοια πιάτα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα μπολ και τα μικρά πιάτα μπορούν να τοποθετηθούν στη μία πλευρά του πλυντηρίου πιάτων, ενώ τα άλλα στην άλλη πλευρά. Αν κάθε πράγμα έχει το δικό του μέρος τότε το φόρτωμα και το ξεφόρτωμα του πλυντηρίου γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

Μια γρήγορη συμβουλή, χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων όταν είναι γεμάτο. Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε, θα πάρετε την μεγαλύτερη αποδοτικότητα αν τοποθετήσετε όλα σας τα άπλυτα σκεύη σε ένα κύκλο πλύσης.

Αγαπήστε το πλυντήριο πιάτων σας και χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων Finish.

Μερίδιο: