Οργανώστε ένα Κοκτέιλ Πάρτι με χαμηλό Προϋπολογισμό*

*Το παρόν άρθρο είναι για ενήλικες μόνο. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών για την ανάγνωση του άρθρου. Σε διαφορετική περίπτωση κλείστε το παρόν άρθρο.

Τα Κοκτέιλ Πάρτι είναι ο ιδανικός τρόπος να βρεθείτε με τους φίλους σας και να προσδώσετε μία δόση πολυτέλειας και διαφορετικότητας στην συνάντηση με τους φίλους σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορέσετε τα καλά σας, να έχετε μερικά ποτά, καλή μουσική και να οργανώσετε ένα ατμοσφαιρικό πάρτι που όλοι θα συζητούν για μήνες. Το μόνο αρνητικό για ένα κοκτέιλ πάρτι είναι ότι κάποια ποτά είναι τόσο σύνθετα που χρειάζονται ολόκληρη κάβα για να συνθέσετε τα συστατικά τους, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι το τέλειο κοκτέιλ πάρτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Γι’ αυτό το λόγο φτιάξαμε μία λίστα με πέντε κλασσικά κοκτέιλ για όλα τα γούστα που χρειάζονται μόνο τριών ειδών ποτά: τζιν, ουίσκι και βερμούτ.

Tom Collins
Ένα ποτό που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, με έντονη αλλά λεπτή γεύση, που χρονολογείται από το 1870.
50ml Τζιν
25ml Χυμό Λεμονιού
1 κουταλάκι Ζάχαρη
Σόδα
Απλά ανακατέψτε το τζιν, το χυμό λεμονιού, ένα απλό σιρόπι σε ένα μεγάλο ποτήρι και ολοκληρώστε με σόδα και ξύσματα λεμονιού.

Gimlet
Το ξαδελφάκι του Tom Collins, το Gimlet σε χαμηλό ποτήρι έχει πιο στυφή γεύση και έχει πάρει το όνομά του από τον χειρούργο του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού Sir Thomas Gimlette.
50ml Τζιν
25ml Χυμό Λάιμ
1 κουταλάκι Ζάχαρη
Βάλτε σε ένα ποτήρι πάγο, ζάχαρη, τζιν και το χυμό λάιμ και ανακατέψτε. Σερβίρετε στο ποτήρι του μαρτίνι και διακοσμήστε με ξύσματα λεμονιού.

Martini
Ένα από τα πιο απλά κοκτέιλ και ίσως το πιο γνωστό απ’ όλα. Το μαρτίνι είναι το ιδανικό ποτό που αναδεικνύει τα σύνθετα αρώματα του τζιν αλλά δεν είναι γι’ αυτούς που ζαλίζονται εύκολα γιατί είναι δυνατό σαν γροθιά.
50ml Τζιν
10ml Βερμούτ
Βάλτε σε ένα ποτήρι πάγο, βερμούτ και τζιν και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να κρυώσει. Σερβίρετε στο ποτήρι του μαρτίνι και διακοσμήστε με μία ελιά. Μπορείτε να κάνετε το μαρτίνι ‘βρώμικο’ προσθέτοντας στο μείγμα μία σταγόνα άλμης.

Manhattan
Άλλο ένα πολύ απλό κοκτέιλ που μπορεί να έχει διαφορετικό χαρακτήρα στην γεύση ανάλογα με το είδος ουίσκι που θα χρησιμοποιήσετε. Ξεκινήστε με το αγαπημένο σας ουίσκι, αλλά πειραματιστείτε και με άλλα είδη όπως το μπέρμπον.
25ml Ουίσκι
15ml Βερμούτ
Βάλτε σε ένα ποτήρι πάγο, ουίσκι και βερμούτ. Ανακατέψτε προσεχτικά μέχρι το μείγμα να ανακατευτεί καλά, αλλά μη το αφήσετε να κρυώσει πολύ. Σερβίρετε στο ποτήρι του μαρτίνι και διακοσμήστε με μία φλοίδα λεμονιού ή ένα μαρασκίνο.

Old Fashioned
Λέγεται ότι το όνομα ταιριάζει γάντι σε αυτό το ποτό αφού είναι το πιο παλιό κοκτέιλ. Είναι ιδανικό για όσους προτιμούν τα πιο σκούρα κοκτέιλ και τις πιο σύνθετες γεύσεις.
50ml Ουίσκι
1 κουταλάκι Ζάχαρη
Φλοίδα Πορτοκαλιού 
Βάλτε μία μεγάλη φλοίδα πορτοκαλιού σε χαμηλό ποτήρι και προσθέστε ζάχαρη. Λιώστε τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας τη φλοίδα πορτοκαλιού για να απελευθερώσετε τα έλαια και τα αρώματα. Προσθέστε την μισή ποσότητα ουίσκι και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Γεμίστε το ποτήρι με πάγο και το υπόλοιπο ουίσκι και ανακατέψτε καλά. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα πικρό σιρόπι για περισσότερη γεύση.

Όπως όλα τα πράγματα στην ζωή ένα κοκτέιλ πάρτι σημαίνει και ένα πράγμα: πιάτα. Όσα λερωμένα πιάτα κι αν δημιουργεί η ζωή, αφήστε το Finish να τα καθαρίσει και ασχοληθείτε με τα σημαντικά πράγματα της ζωής.

Μερίδιο: