Δύσκολα αντικείμενα πως πλένονται στο πλυντήριο πιάτων;

Έχουμε όλοι πάρει κάποια παράξενα αντικείμενα στα ντουλάπια της κουζίνας μας, τα φορμάκια σουφλέ που έφεραν σαν δώρο και που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν ή κάποια περίτεχνα ποτήρια που δεν είμαστε αρκετά βέβαιοι από πού προήλθαν. Αυτά τα αντικείμενα συνήθως καταλήγουν στο πίσω μέρος του ντουλαπιού μας, συγκεντρώνοντας σκόνη για έναν απλό λόγο - είναι δύσκολο να καθαριστούν. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, όταν πρόκειται να τοποθετήσετε κάποια από αυτά τα δύσκολα αντικείμενα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων σας.
Είναι μια καλή ιδέα να αρχίσετε από το κάτω μέρος με τα ψηλότερα και βαρύτερα αντικείμενα και μετά αντικείμενα όπως φλιτζάνια, ποτήρια και πλαστικά να τοποθετηθούν στη συνέχεια στο πάνω ράφι.

Κατσαρόλες και τηγάνια

Τα μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως κατσαρόλες και τηγάνια, πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω ράφι. Αντικείμενα όπως οι σχάρες του φούρνου και τα ταψιά μπορεί να τοποθετούνται στα πλαϊνά σημεία του ραφιού, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα εμποδίσουν το νερό, καθώς επίσης και να αφήσουν τόσο χώρο έτσι ώστε να τοποθετηθούν και άλλα αντικείμενα. Οι κατσαρόλες μπορούν να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά μπορούν να στοιβάζονται στρατηγικά, ώστε να εξασφαλιστεί ότι μπορούν να καθαριστούν και μέσα και έξω.

Ποτήρια

Τα περισσότερα ποτήρια μπορούν να πλυθούν χωρίς πρόβλημα στο πάνω ράφι (αφού εξασφαλιστεί ότι είναι τοποθετημένα με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων). Ωστόσο, μερικά πολύ ψηλά αντικείμενα, όπως ποτήρια σαμπάνιας ή κανάτες μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν στο κάτω ράφι για να επιτρέψουν και σε άλλα αντικείμενα να τοποθετηθούν.

Μαχαιροπίρουνα και εργαλεία κουζίνας

Τα πιρούνια και τα κουτάλια θα πρέπει να τοποθετούνται με την λαβή προς τα κάτω μέσα στη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα. Τα μαχαίρια θα πρέπει να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε όταν θα τα αφαιρέσετε να είναι λαβή επάνω. Τα μεγαλύτερα αντικείμενα όπως σπάτουλες, κουτάλες και λαβίδες θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα εάν δεν έχουν τοποθετηθεί κατάλληλα στη θήκη με τα μαχαιροπίρουνα. Για μακρύτερα αντικείμενα, είναι καλύτερο να τα βάζουμε ξαπλωμένα στο πάνω ράφι ανάμεσα στα φλιτζάνια και ποτήρια.

Πλαστικά

Εάν το πλυντήριο πιάτων σας είναι ένα παλαιότερο μοντέλο με ένα εκτεθειμένο θερμαντικό στοιχείο στο χώρο πλύσης - συνήθως στο κάτω μέρος – τα πλαστικά σας θα μπορούσαν να θερμανθούν και να στρεβλωθούν εάν πλυθούν στο κάτω ράφι, ως εκ τούτου, είναι μια καλή ιδέα να πλύνετε τα πλαστικά μαζί με τις κούπες και ποτήρια στο πάνω ράφι.

Περίεργα και ακανόνιστα αντικείμενα

Αντικείμενα με περίεργο σχήμα όπως φλιτζάνια σε σχήμα αυγού, ή μεγαλύτερα πιάτα, μπορεί να χρειαστούν κάποιες δοκιμές για να βρείτε το καλύτερο μέρος για να χωρέσουν στο πλυντήριο πιάτων σας. Το κάτω ράφι είναι συνήθως ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει αρκετός χώρος στο κέντρο και πάλι, προσέχοντας να μην εμποδίζουν τη ροή του νερού!
Έχοντας αυτό τον εύχρηστο οδηγό ελπίζουμε, ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το τι θα μπορούσε να έχει σκόνη στο πίσω μέρος των ραφιών και να σας δώσει περισσότερες επιλογές για το επόμενο δείπνο σας ή ακόμα και για το κυριακάτικο μεσημεριανό σας.

Μερίδιο: