Πώς Να Αντιμετωπίσετε Το Σκληρό Νερό

Σκληρό νερό είναι μια φράση που ίσως έχετε ακούσει όταν μιλάνε για την περιοχή όπου μένετε. Μπορεί να σημαίνει ότι το νερό έχει καλύτερη γεύση, αλλά μπορεί να προκαλέσει είτε λεκέδες στα ποτήρια, είτε μια μεμβράνη στις επιφάνειες του μπάνιου ή και συγκεντρώσεις σωματιδίων στο πλυντήριο πιάτων σας που μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με το χέρι.

Τι είναι το σκληρό νερό;

Το νερό είναι σκληρό όταν περιέχει σχετικά υψηλά επίπεδα ασβέστιού και μαγνησίου, καθώς και άλλα μέταλλα. Όσο περισσότερα μέταλλα περιέχοντα στο νερό, τόσο σκληρότερο γίνεται. Η ίδια η φράση πιστεύεται ότι έχει προέλθει από τη δυσκολία με την οποία αφρίζει το σαπούνι, οπότε «είναι σκληρό».

Η δοκιμή με τον βραστήρα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δείτε τα αποτελέσματα του σκληρού νερού είναι να κοιτάξετε μέσα στο βραστήρα σας. Αν ζείτε σε περιοχή με σκληρό νερό, θα προσέξετε μια λευκή φολιδωτή ουσία στον πάτο του βραστήρα, ή και στα πλευρικά σημεία αν έχει καιρό να καθαριστεί. Με τον καιρό, τα ίδια άλατα που βλέπετε, μπορεί να έχουν συνέπειες για τα εξαρτήματα που θερμαίνουν το νερό στον βραστήρα, και θα μπορούσαν να μειώσουν την αποτελεσματικότητά του. Ο βραστήρας σας μπορεί να βράζει πιο αργά το νερό, ή και να χαλάσει εν τέλει αν δεν καθαριστεί.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις επικαθίσεις από το σκληρό νερό

Στο πλυντήριο πιάτων σας, το σκληρό νερό μπορεί να έχει δυο αποτελέσματα: θαμπά ποτήρια και άλατα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, που κυμαίνονται από απλές λύσεις καθαριότητας έως την τοποθέτηση μια νέας δεξαμενής στο σπίτι.
• Το αλάτι για το πλυντήριο πιάτων Finish, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις εναποθέσεις αλάτων στο πλυντήριο, και στα πιάτα, με το να μαλακώνει το νερό μέσα στη συσκευή. Προάγει την καθαριστική ικανότητα με το να εμποδίζει τις στάμπες και τα ίχνη του σκληρού νερού να μεταφερθούν στα πιάτα και τα ποτήρια σας.
• Με το ενισχυτικό ξεβγάλματος Shine & Dry σας βοηθά ώστε να πετύχετε τέλεια στεγνά αποτέλεσμα καθώς και να καθαρίσει πιθανά υπολείμματα φαγητού και στάμπες από νερό.

Μερίδιο: