Πώς Να Κάνετε Χώρο Στην Κουζίνα Σας Για Το Πλυντήριο Πιάτων

Οι κουζίνες μπορεί να μεταμορφωθούν με τον καιρό σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που ξεχειλίζουν από πράγματα που σπανίως χρησιμοποιείτε, συχνά εις βάρος των πραγμάτων που πράγματι χρησιμοποιείτε.

Χτυπημένα μπολ και πιάτα που δεν θα παρουσιάζατε στο τραπέζι στοιβάζονται στο πίσω μέρος των ντουλαπιών σας γεμίζοντας τον χώρο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για τα απαραίτητα όπως για ένα νέο πλυντήριο πιάτων που αξίζει η κουζίνα σας.

Όχι πια! Ακολουθήστε αυτόν τον απλό οδηγό για να κάνετε χώρο στην κουζίνα και να κερδίσετε χρόνο στην ζωή σας.

Το κλειδί είναι η προετοιμασία

Συγκεντρώστε προϊόντα καθαρισμού, ένα κουτί για να βάλετε τα πράγματα που θα χαρίσετε, μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και ζεστό νερό με σαπούνι. Βγάλτε όλα τα πράγματα από τα ντουλάπια και βάλτε τα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ή στο σαλόνι. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε σωστά…

Αποθηκεύστε το ή χαρίστε το

Μεγάλες πιατέλες για τα πάρτι; Αποχυμωτής που χρησιμοποιείτε μόνο το καλοκαίρι; Το σετ για σοκολατένιο φοντί; Γεμίζουν τον χώρο της κουζίνας σας χωρίς λόγο. Τοποθετήστε τα σε μεγάλα πλαστικά κουτιά και αποθηκεύστε τα σε ένα στεγνό μέρος (στο πατάρι ή στο γκαράζ). Χαρίστε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα αντικείμενα που ξέρετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε κάποιο πολυτελές, ακριβό αντικείμενο μπορείτε να το πουλήσετε μέσω του διαδικτύου, όπως στο eBay και να βγάλετε χρήματα. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι που θέλατε στην κουζίνα σας για πολύ καιρό, όπως ένα νέο πλυντήριο πιάτων!

Να είστε λογικοί

Χρειάζεστε πραγματικά 20 σερβίτσια και 50 θαμπά ποτήρια που δεν ταιριάζουν καν μεταξύ τους; Αν δεν είστε σίγουροι κάντε μία δοκιμή. Πακετάρετε όσα νομίζετε ότι δεν χρειάζεστε και αποθηκεύστε τα εκτός τους χώρου της κουζίνας. Αν διαπιστώσετε ότι τελικά πράγματι δεν τα χρειάζεστε χαρίστε τα ή πουλήστε τα. Τα παλιά σετ του τσαγιού, παλιά σκεύη και διακοσμημένα μαχαιροπήρουνα είναι πολύ δημοφιλή. Τα χτυπημένα σκεύη ή οτιδήποτε δεν θα βγάζατε στο τραπέζι σας απλά πετάξτε τα.

Πετάξτε…

Φθαρμένες ξύλινες κουτάλες και λιγδωμένα ή σκουριασμένα μεταλλικά δοχεία που χρησιμοποιούσατε κάποτε για το σχολείο είναι απαγορευτικά. Πετάξτε τα. Ταψιά που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα χρόνο μπορούν επίσης να πεταχτούν καθώς και κατσαρόλες με σπασμένα χερούλια που έχουν γίνει επικίνδυνες ή τηγάνια που δεν είναι πια αντικολλητικά. Πετάξτε επίσης τις παλιές τρύπιες πετσέτες ή χρησιμοποιήστε τες για ξεσκονόπανα.

… και ελέγξτε

Δείτε την ημερομηνία λήξης στις κονσέρβες και στα άλλα συσκευασμένα φαγητά και να είστε ρεαλιστές. Αν βρείτε μισή κονσέρβα ντομάτας από πέρυσι πετάξτε τη. Καθαρίστε καλά τα ντουλάπια σας και βάλτε τις κονσέρβες σε πλαστικά κουτιά με ταμπέλες για να τις βρίσκετε εύκολα και να ξέρετε τι έχετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπρώξετε πάλι άθελά σας τις κονσέρβες στο πίσω μέρος του ντουλαπιού και θα εξοικονομήσετε αρκετό χώρο.

Κάντε ένα βήμα πίσω

Τώρα που έχετε αδειάσει τα ντουλάπια σας και τις ωφέλιμες επιφάνειες της κουζίνας σας δείτε τι να τοποθετήσετε και που. Λάβετε υπόψη τις πρίζες, πως χρησιμοποιείτε την κουζίνα σας και σε ποια σημεία ξοδεύετε περισσότερο χρόνο. Δημιουργήστε ένα σημείο για τον καφέ και το τσάι. Ποτήρια, κούπες, φακελάκια τσαγιού, ζάχαρη και καφές θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κοντά στον βραστήρα που είναι κοντά στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα και ίσως και στο ψυγείο. Βάλτε την τοστιέρα κοντά στην ψωμιέρα που θα μπορούσε να είναι κοντά στον πάγκο εργασίας. Βάλτε στα πιο ψηλά ντουλάπια τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε λιγότερο. Μην φορτώνετε τα ντουλάπια σας αλλά μην τα αφήνετε και τελείως άδεια. Αν σας μείνει χώρος και άδεια ντουλάπια σκεφθείτε πως μπορείτε να ανακατατάξετε την κουζίνα σας για να εγκαταστήσετε ένα πλυντήριο πιάτων που πάντα θέλατε. Ένα μικρό πλυντήριο πιάτων κατάλληλο για εγκατάσταση πάνω στον πάγκο της κουζίνας είναι φανταστικό για εξοικονόμηση χώρου αφού το μέγεθός του είναι μόνο 440 x 550 x 520mm, ενώ ένα λεπτό πλυντήριο πιάτων για τοποθέτηση κάτω από τον νεροχύτη έχει πλάτος περίπου 450mm, δηλαδή το πλάτος του μέσου ντουλαπιού μιας κουζίνας.

Ιδού η τακτοποιημένη σας κουζίνα με ότι πραγματικά χρειάζεστε και το πιο σημαντικό και με κάτι άλλο που φροντίζει το πλύσιμο των πιάτων σας!

Μερίδιο: