Τα Οφέλη Υγιεινής των Πλυντηρίων Πιάτων

Μπορεί να είναι τρομακτικό στην σκέψη, επειδή είναι εκεί που ετοιμάζετε το φαγητό σας, αλλά ξέρατε ότι στη κουζίνα φιλοξενεί τα περισσότερα βακτήρια από οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού[1].

Τα σφουγγάρια και οι πετσέτες χεριών μπορεί να γίνουν το έδαφος για ανάπτυξη μικροβίων

Δυνητικά επιβλαβείς μικρόβια μπορούν να βρίσκονται στα πανιά της κουζίνας σας, με τα σφουγγάρια να είναι η νούμερο ένα πηγή μικροβίων στο σπίτι σας2. Τα μικρόβια ευδοκιμούν στην υγρασία και ζεστά  περιβάλλοντα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το σφουγγάρι της κουζίνας σας είναι το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη τους.

Η πετσέτες χεριών είναι εξίσου υπεύθυνες για να γίνουν έδαφος για ανάπτυξη μικροβίων όταν χρησιμοποιούνται για να στεγνώσουν τα πιάτα, τα χέρια και τους πάγκους. Έτσι, όταν πλένετε τα πιάτα σας και στην συνέχεια τα στεγνώνετε με αντικείμενα τα οποία μπορούν να γίνουν σπίτι μικρόβιων, τότε είναι τα πιάτα σας αληθινά καθαρά όπως φαντάζεστε ότι είναι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες σκοτώνουν τα μικρόβια

Μπορούν τα χέρια σας να αντέξουν θερμοκρασίες ίσες ή μεγαλύτερες των 60°C;

Το νερό στα πλυντήρια πιάτων θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη κάθε πιθανού μικροβίου, αφήνοντας τα πιάτα μαχαιροπίρουνα, τα πιάτα και τα ποτήρια σας σε πολύ καλή υγιεινή και έτοιμα για χρήση. Με το πλύσιμο στο χέρι, δεν υπάρχει σιγουριά ότι θα ξεφορτωθείτε τα μικρόβια που είναι πάνω στα μαχαιροπήρουνα και τα πιατικά σας.

Αν έχετε μικρό παιδί, θα χρειαστεί να αποστειρώνετε τα μπουκάλια τους τακτικά και ένας αποστειρωτής μπουκαλιών μπορεί να πιάσει χώρο που χρειάζεστε στην κουζίνα. Ευτυχώς, όταν το πλυντήριο πιάτων σας φτάσει στους 60°C, τα μπουκάλια του μωρού θα αποστειρωθούν και θα είναι έτοιμα για χρήση μετά το πέρας του κύκλου. Παρόλα αυτά, συνιστάται να αποστειρώνετε με αυτόν τον τρόπο τα μπουκάλια μωρών που είναι πάνω από 8 μηνών.

Ακόμα και στον μικρό κύκλο το πλυντήριο πιάτων σας είναι ικανό να φτάσει σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από αυτές στις οποίες μπορούν να αντέξουν τα χέρια σας στον νιπτήρα, επομένως βοηθάει έτσι να εξαλειφθούν τα μικρόβια που αποτελούν κίνδυνο για την οικογένεια και τα παιδιά σας.

Τι κάνει το πλυντήριο τόσο αποτελεσματικό;

Εν συντομία, όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό και δυνατό απορρυπαντικό βάλετε σε μια ποσότητα νερού (περίπου 10.5 λίτρα ανά φορά) τόσο περισσότερο θα βοηθήσει με την θερμική απολύμανση και την καθαρότητα. Όταν πλένετε τα πιάτα σας, προσέχετε να είναι καθαρά αλλά και να προστατεύσετε τα χέρια σας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε νερό που είναι ζεστό, αλλά όχι πολύ ζεστό ώστε να το αντέξουν τα χέρια σας, και το υγρό πιάτων σας θα πρέπει να είναι αποτελεσματικό με τα πιάτα σας αλλά να μην είναι πολύ σκληρό για τα χέρια σας.

Όταν έχετε πλυντήριο πιάτων, η θερμοκρασία δεν σας ανησυχεί, αντιθέτως είναι ο μεγαλύτερος σας σύμμαχος ενάντιας στην σκόνη και στα μικρόβια που βρίσκονται στα πιάτα σας. Το στεγνό γράσο απομακρύνεται από τις επιφάνειες πολύ δυσκολότερα από τα λάδια που απλά έχουν την τάση να κυλάνε μακριά, έτσι η υψηλή θερμοκρασία που μετατρέπει τα λίπη σε λάδι είναι απαραίτητη για το καθάρισμα επιφανειών που κολλάνε και είναι γεμάτες γράσο.

Τα προϊόντα καθαρισμού για πλυντήρια πιάτων, όπως το Finish Powerball, περιέχουν ένα ευρύ φάσμα χημικών ουσιών, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό ρόλο καθαρίσματος, αλλά η δυσκολία είναι να συνδυαστούν όλα μαζί, γιατί έχουν διαφορετικές βέλτιστες συνθήκες.

Από τον σχεδιασμό της σχάρας μέχρι τον τρόπο που ψεκάζεται το νερό μέσα στο πλυντήριο, τα μοντέρνα πλυντήρια πιάτων συχνά περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά που γενικά τα κάνουν καλύτερα από το πλύσιμο στο χέρι[2]. Στο κλειστό περιβάλλον που παρέχεται από το πλυντήριο πιάτων, το Finish Powerball μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε να μην χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για το τρίψιμο των πιάτα σας. Απλά τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων και αφήστε το μηχάνημα και το απορρυπαντικό σας να κάνουν τα υπόλοιπα!

Μερίδιο: