Τα Πέντε Πιο Σημαντικά Πράγματα Που Πρέπει Να Σκεφτείτε Αν Μετακομίζετε

Είτε αγοράσατε το επόμενο σπίτι σας ή αποφασίσατε να νοικιάσετε αλλού, πήρατε την πιο σημαντική απόφαση: να μετακομίσετε. Συγχαρητήρια! Βλέπουμε τα πέντε πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε το μεγάλο βήμα.

Τα χρήματα μετρούν

Το πιο σημαντικό είναι να υπολογίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε. Δείτε το εισόδημά σας, υπολογίστε τα έξοδα όπως τρόφιμα και άλλα έξοδα διαβίωσης και μην ξεχάσετε τις υποχρεώσεις τις οποίες ήδη έχετε, όπως για παράδειγμα αυτοκίνητο ή κινητό. Τώρα δείτε τι σας έχει απομείνει. Θα χρειαστείτε χρήματα για το δάνειο ή το ενοίκιο, χρήματα για λογαριασμούς, νερό, ηλεκτρικό και κοινόχρηστα.

Αν νοικιάζετε, μερικές φορές οι λογαριασμοί περιλαμβάνονται, ιδιαίτερα αν θα μείνετε με συγκάτοικο. Αν όχι, ο διαχειριστής ή ο προηγούμενος ένοικος θα μπορεί να σας πει σε τι ποσά κυμαίνονται. Μην ξεχάσετε τα έξοδα όπως Wi-Fi, ασφάλεια κλπ. και τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλετε προκαταβολικά όπως εγγύηση, προμήθειες κ.α.

Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία

Σκεφθήκατε για το πως θα ζήσετε, τώρα σκεφτείτε που θα ζήσετε. Σκεφτείτε τα μεταφορικά έξοδα για την σχολή ή τη δουλειά, την απόσταση από τους φίλους και τους συγγενείς σας και που θέλετε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας. Μην απορρίψετε κάποια περιοχή αν δεν περπατήσετε πρώτα στην γειτονιά. Ομοίως, μην βιαστείτε να διαλέξετε αν δεν έχετε δει καλά την γειτονιά πρώτα.

Ανάγκες κατά των Θέλω

Βρήκατε το ιδανικό σας μέρος. Τι θα χρειαστείτε; Θα χρειαστείτε κάποια απαραίτητα όπως κρεβάτι, οικιακές συσκευές και ένα καναπέ. Η οικογένειά σας ίσως να μπορεί να σας δανείσει τα μεγαλύτερα έπιπλα μέχρι να μπορέσετε να πάρετε τα δικά σας και να σας βοηθήσει δανείζοντάς σας πιάτα, σκεύη, σεντόνια κλπ. που περισσεύουν. Θα θέλετε να αισθανθείτε θαλπωρή μέσα στο νέο σας σπίτι, ιδιαίτερα μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά και θα θέλετε να ξεκουραστείτε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε και ένα πλυντήριο πιάτων. Εκτός του ότι είναι βασική οικιακή συσκευή, ένα πλυντήριο πιάτων κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς και μπορείτε να χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο σας με ότι σας ευχαριστεί. Όταν μαζέψετε όλα τα πράγματα που θα χρειαστείτε για το νέο σας σπίτι, κάντε μία λίστα με τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα και μία λίστα με τα αντικείμενα που θέλετε να έχετε και βάλτε προτεραιότητες.

Βγείτε για ψώνια (με σύνεση)

Τώρα μπορείτε να γεμίσετε τα κενά. Εκτός από τα προφανή που πρέπει να αγοράσετε, ψυγείο, κουζίνα, μαχαιροπήρουνα και κατσαρόλες, σκεφτείτε όλα τα μικρά πράγματα όπως σακούλες και κάδο απορριμμάτων, λεκάνη για τα ρούχα, ανοιχτήρι κλπ. Κάντε μία λίστα προτεραιοτήτων και αφήστε τα υπόλοιπα για άλλη φορά.

Κάντε την μετακόμιση εύκολη

Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε εταιρεία μετακόμισης ή στηρίζεστε στους φίλους και τους συγγενείς ή αποφασίσετε να κάνετε τις μεταφορές μόνοι με το αυτοκίνητό σας, η μετακόμιση μπορεί να είναι αγχωτική διαδικασία. Μειώστε λίγο το άγχος κάνοντας μία παραγγελία στο σούπερ μάρκετ και ζητήστε να σας φέρουν τα ψώνια κατευθείαν στο νέο σας σπίτι. Θα χρειαστείτε απορρυπαντικά προϊόντα για να καθαρίσετε τα ντουλάπια και να φρεσκάρετε τα μπάνια.

Αν έχετε πλυντήριο πιάτων βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί και ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων! Το Finish Quantum σας δίνει τη λάμψη και την καθαριότητα που περιμένετε. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό πλυντηρίου πριν λειτουργήσετε το πλυντήριο πιάτων για πρώτη φορά. Δοκιμάστε το Καθαριστικό Πλυντηρίου Πιάτων* Finish και να είστε σίγουροι ότι το πλυντήριο πιάτων σας θα είναι καθαρό και έτοιμο για χρήση αναδύοντας στο χώρο μία υπέροχη μυρωδιά. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε την πρώτη νύχτα στο νέο σας σπίτι είναι το πλύσιμο στο χέρι…

Φυσικά θα χρειαστείτε πολλά μπισκότα και τσάι και ίσως ένα ποτήρι από κάτι ανθρακούχο για να γιορτάσετε όταν τελειώσετε όλη τη σκληρή δουλειά!

*Δεν προστατεύει από μηχανολογικές βλάβες και δεν αποκαθιστά τα φθαρμένα αντικείμενα.

Μερίδιο: