Τα 5 Πιο Σημαντικά Πράγματα Που Θα Πρέπει Να Έχουν Όλοι Οι Σεφ

Είτε είστε ο υπεύθυνος σεφ στο πιο κεντρικό εστιατόριο της πόλης ή απλά σας αρέσει να δημιουργείτε στην κουζίνα σας, αυτά τα πέντε πράγματα θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε ακόμα και τα πιο μικρά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν…

Ειδικός κόφτης για λωρίδες

Αυτό το μαγικό εργαλείο είναι η ξύστρα των λαχανικών σας. Μπορείτε να φτιάξετε μακριές λωρίδες λαχανικών από καρότα, κολοκυθάκια κ.α. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ειδικό κόφτη για να κάνετε τις σαλάτες σας πιο ενδιαφέρουσες, να προσθέσετε υφή, να διακοσμήσετε τα πιάτα σας ή για να δημιουργήσετε μία εναλλακτική συνταγή που να αντικαταστήσει τα ζυμαρικά, ιδιαίτερα αν είστε σε δίαιτα. Οι λωρίδες από κολοκύθια είναι μία υγιεινή και νόστιμη εναλλακτική λύση που μπορεί να αντικαταστήσει τα μακαρόνια με κιμά. Μερικοί κόφτες δεν χρειάζεται καν να αποσυναρμολογηθούν για να πλυθούν. Απλά τοποθετείτε το εργαλείο στο πλυντήριο και ξενοιάζετε.

Εργαλείο συστροφής σκόρδου

Αν έχετε χρησιμοποιήσει πρέσα σκόρδου θα ξέρετε πόσο απογοητευτικό είναι όλο αυτό το σκόρδο που μένει στις επιφάνειες της πρέσας και φράζει τις ειδικές τρύπες που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μένουν καθαρές με το λιωμένο σκόρδο να καταλήγει στα φαγητά σας. Μετά θα θυμάστε τις προσπάθειες να βγάλετε το σκόρδο από τις τρύπες με ένα μαχαίρι, τρόπος όχι και πολύ επιτυχημένος. Επίσης, το κόψιμο του σκόρδου είναι αρκετά δύσκολο. Εκτός κι αν έχετε μεγάλη εμπειρία με τα μαχαίρια, είναι δύσκολο να κόψετε το σκόρδο σε πολύ λεπτά κομμάτια. Το ειδικό εργαλείο συστροφής σκόρδου όμως είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο. Απλά κόψτε τις άκρες, ξεφλουδίστε, τοποθετήστε το σκόρδο μέσα στο εργαλείο και απλά στρίψτε το επαναλαμβανόμενα. Τέλεια κομμένο σκόρδο κάθε φορά χωρίς υπολείμματα και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι τα περισσότερα εργαλεία τέτοιου είδους είναι κατάλληλα για το πλυντήριο πιάτων!

Γυάλινη μεζούρα

Είναι πολύ καλύτερη από το κλασσικό ποτήρι γιατί μπορείτε να μετράτε και να ανακατεύετε τα συστατικά της συνταγής σας. Πολλές γυάλινες μεζούρες πωλούνται με καπάκι για να μπορείτε να φτιάξετε ζύμη για πίτσες ή γλυκά μέσα σε αυτή. Βρείτε μία με ειδικό στόμιο ροής για να αποφύγετε τις διαρροές. Συνήθως οι γυάλινες μεζούρες είναι κατάλληλες για τον φούρνο μικροκυμάτων, το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων.

Κουτάλια με μεζούρα

Θα σκέφτεστε, μα έχω τόσα κουτάλια στα συρτάρια της κουζίνας, τι να το κάνω το ειδικό σετ; Αλλά πως θα υπολογίσετε το τέταρτο του κουταλιού για τις συνταγές σας; Τα κουτάλια έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορεί να έχετε διαπιστώσει εις βάρος σας ότι ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική το ‘πολύ’ ή το ‘λίγο’ μπορεί να κάνουν όλη τη διαφορά στη συνταγή σας. Επενδύστε σε ένα σετ πέντε κουταλιών με ενσωματωμένη μεζούρα που συνήθως πωλούνται με ένα ειδικό δαχτυλίδι για να τα αποθηκεύετε όλα μαζί. Θα δείτε ότι οι μεζούρες τους ποικίλουν από 1/8 του κουταλιού του γλυκού σε ένα κουτάλι της σούπας. Επιλέξτε αυτά με το στενό κεφάλι και το ψηλό λαιμό που χωρούν σε στενά βαζάκια για να σας διευκολύνουν περισσότερο.

Εύπλαστες επιφάνειες κοπής

Το πάχος αυτών των σκληρών, ανθεκτικών επιφανειών κοπής είναι λιγότερο από μισό χιλιοστό και λυγίζονται για να σας διευκολύνουν σε ότι κι αν παρασκευάζετε και θέλετε να σερβίρετε στα πιάτα, στη κατσαρόλα ή στον κάδο απορριμμάτων. Συνήθως πωλούνται σε σετ των πέντε και έχουν διαφορετικά χρώματα για το ψάρι, το κρέας, το κοτόπουλο, το ψωμί και τα λαχανικά για να αποτρέπουν την εξάπλωση των βακτηριδίων. Και μπορείτε να τα διατηρείτε πεντακάθαρα αν τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιήστε το ενισχυτικό ξεβγάλματος Finish Shine & Dry που θα απομακρύνει σημάδια και νερολεκέδες από τις πλαστικές επιφάνειες και στις περιοχές με σκληρό νερό και θα επιταχύνει το στέγνωμα των σκευών σας για να είναι έτοιμα την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείτε.

Μερίδιο: