Απογοήτευση: Λόγοι που το Πλυντήριο Πιάτων σας δεν Αποδίδει Αποτελεσματικά

Τα πλυντήρια πιάτων ήρθαν να κάνουν το πλύσιμο των πιάτων εύκολο. Τι καλύτερο από να πλένεις ένα προς ένα τα πιάτα, τα σκεύη και τα μαχαιροπίρουνα; Το πλυντήριο πιάτων βέβαια που τα τοποθετείς όλα σε ένα κύκλο πλυσίματος για να βγουν πεντακάθαρα, λαμπερά και στεγνά! Ωστόσο στις 100 πλύσεις που είναι τέλειες ίσως ανακαλύψετε κάποια στην οποία τα αποτελέσματα δεν ήταν τέλεια. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Στο παρόν άρθρο παραθέτουμε μερικούς από αυτούς και σας προσφέρουμε συμβουλές για να είναι τα μελλοντικά πλυσίματα σας τέλεια κάθε φορά.

Τα συμπτώματα

Υπάρχουν μερικά τυπικά συμπτώματα ενός πλυντηρίου πιάτων που δεν αποδίδει σωστά. Το βασικό σύμπτωμα είναι τα λερωμένα πιάτα, τηγάνια και εργαλεία που παραμένουν λερωμένα μετά την πλύση. Σε άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να μην αποστραγγίζεται όλο το νερό από τον κάδο του πλυντηρίου πιάτων σας αφήνοντας μία δυσάρεστη οσμή σε όλα τα αντικείμενα που έχετε πλύνει.

Οι λόγοι

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το πλυντήριο πιάτων σας σταμάτησε να καθαρίζει. Από το σκληρό νερό της περιοχής σας έως κάποια λειτουργικά εξαρτήματα ή σωλήνες τα οποία εμποδίζουν τη σωστή αποστράγγιση του νερού ή και την διασπορά του. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι μερικές φορές το πλυντήριο πιάτων σας μπορεί να μην ολοκληρώσει τον κύκλο πλύσης και το νερό που ήταν στα μισά της πλύσης να παραμείνει στο πλυντήριο πιάτων.

Ωστόσο ένας πιθανός λόγος για τον οποίο το πλυντήριο πιάτων δεν αποδίδει σωστά είναι ότι μπορεί να χρειάζεται ένα καλό παραδοσιακό καθαρισμό. Αποφράξεις και συγκεντρώσεις αλάτων και βρωμιάς μπορούν να μειωθούν με το καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων Finish.

Η λύση

  1. Ελέγξτε τα εξαρτήματα του πλυντηρίου πιάτων σας με το χέρι για τυχόν αποφράξεις. Μπορεί να έχει συμβεί με μεγαλύτερα κομμάτια φαγητού ή κάποια μικρότερο κομμάτια στο φίλτρο του πλυντηρίου. Αν ανακαλύψετε κάτι απλά αφαιρέστε το φίλτρο, απομακρύνεται τις ακαθαρσίες και τοποθετήστε ξανά στη θέση του το φίλτρο.
  2. Το τρίψιμο στα δυσπρόσιτα μέρη του πλυντηρίου σας, όπως οι γωνίες, οι αρθρώσεις και οι τρύπες του βραχίονα του πλυντηρίου πιάτων σας, θα βοηθήσουν να αποφευχθούν μεγαλύτερες αποφράξεις. Ωστόσο, την καλύτερη δουλειά για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων σας θα την κάνει ένα καλό καθαριστικό που θα φροντίσει και για καθαρές σωληνώσεις.
  3. Κλείνοντας βασικός κανόνας που είναι καλό να τον ακολουθείτε είναι να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας σε περίπου κάθε 100 πλύσεις ή κάθε 3 μήνες ανάλογα με την χρήση. Τοποθετώντας καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων Finish και εκτελώντας ένα κύκλο πλύσης με άδειο το πλυντήριο, αφαιρεί λίπη και άλατα ώστε το πλυντήριο πιάτων σας να λειτουργεί καλύτερα.
Μερίδιο: