Μην Κουράζεστε Με το Πλύσιμο στο Χέρι!

Πλένοντας τα πιάτα με το χέρι μπορεί να είναι αγγαρεία. Επίσης κοστίζει περισσότερο από ότι να τα πλένατε στο πλυντήριο πιάτων*, αλλά και το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο καθαρό. Σε αυτό το άρθρο σκεφτήκαμε και βάλαμε τα κορυφαία θέματα που θα πρέπει να σκεφτείτε, πριν μπλέξετε με τις σαπουνάδες και το πλύσιμο στο χέρι.

Κόκκινα και Σκασμένα Χέρια

Ένα από τα βασικά παράπονα όταν πλένετε στο χέρι είναι ότι δημιουργείται ξηροδερμία στα χέρια. Το συνεχές πλύσιμο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα στα χέρια και να το εκτεταμένο τρίψιμο να τα ερεθίσει. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων και το καλύτερο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων Finish, για να πλύνετε όλα σας τα λερωμένα σκεύη με λιγότερο κόπο. Η αφυδάτωση του δέρματος μπορεί επίσης να προκληθεί και από τα γάντια που δεν περιέχουν λατέξ και μπορούν να απορροφήσουν υγρασία αφήνοντας στα χέρια σας το αίσθημα ότι είναι καλυμμένα με πούδρα.

Σπατάλη Χρόνου

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του πλυντηρίου πιάτων είναι ότι σας εξοικονομεί χρόνο στο πλύσιμο των πιάτων. Απλά απολαύστε αυτά που τρώτε, τοποθετήστε τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα μέσα στο πλυντήριο πιάτων και κλείστε την πόρτα. Όταν το πλυντήριο πιάτων σας γεμίσει, γυρίστε το διακόπτη ώστε να αρχίσει το πλύσιμο, αφήστε το να κάνει την πλύση κατά τη διάρκεια της νύχτας και αδειάστε το την επόμενη μέρα. Έτσι πλένονται όλα τα σκεύη μαζί που σε διαφορετική περίπτωση αν τα πλένατε στο χέρι θα έπρεπε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο διαχωρισμό και στο πλύσιμο τους.

Πλύσιμο Μαχαιροπίρουνων

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του πλυντηρίου πιάτων και του πλυσίματος στο χέρι θα το καταλάβετε με το πλύσιμο των μαχαιροπίρουνων. Με το σφουγγάρι και τη σαπουνάδα πλένετε ένα προς ένα τα μαχαίρια και τα πιρούνια και ειδικά αν τα πιρούνια είναι πολύ λερωμένα αποτελεί πρόκληση.

Κοφτερά Μαχαίρια

Όταν θέλετε να κρατήσετε τα μαχαίρια σας κοφτερά τότε καλείστε να τα πλύνετε με το χέρι. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο αν δεν είστε αρκετά προσεχτικοί να κοπείτε, και ειδικά από μαχαίρια που έχουν ακονιστεί πρόσφατα. Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων δίνουν τη δυνατότητα ειδικών θέσεων επιτρέποντας στα μαχαίρια να παραμένουν χωριστά και με την κόψη προς τα κάτω, δίνοντας σας λύση στο πρόβλημα.

Αφήστε τις έννοιες στην άκρη, και το πιο σημαντικό, επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεκουραστεί. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο και να φροντίσετε τα χέρια σας, τοποθετώντας όλα τα σκεύη, τα ποτήρια, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνά σας στο πλυντήριο πιάτων και αφήστε το Finish να φροντίσει για το πεντακάθαρο πλύσιμο τους.

*http://www.landtechnik-alt.uni-bonn.de/ifl_research/ht_1/EEDAL_03_ManualDishwashing.pdf

Μερίδιο: