Σοβαρά Τώρα, Πως Λειτουργεί Ένα Πλυντήριο Πιάτων;

Όλοι γνωρίζουμε πως ένα πλυντήριο πιάτων λειτουργεί – βάζουμε τα λερωμένα πιάτα, και μετά βγαίνουν καθαρά. Αλλά αυτό μάλλον που δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι πως ακριβώς προχωράει όλη η διαδικασία. Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που πραγματοποιεί μια σειρά περίπλοκων εργασιών ώστε να πιάτα σας να καθαριστούν όπως πρέπει, οι μηχανισμοί όμως που κάνουν αυτές τις εργασίες είναι αρκετά απλοί. Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων ακολουθούν σχεδόν την παρακάτω διαδικασία των 7 βημάτων:

  1. Προσθήκη νερού. Στην πραγματικότητα δεν γεμίζει όλος ο κάδος με νερό παρά μία μικρή στάθμη στον πάτο του πλυντηρίου.
  2. Θέρμανση νερού. Αυτό πραγματοποιείται από ένα θερμαντικό σώμα μέσα στο κάδο του πλυντηρίου, συνήθως τοποθετημένο κάτω από τους βραχίονες ψεκασμού.
  3. Προσθήκη απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων. Το απορρυπαντικό πλύσης προστίθεται αυτόματα στο σωστό στάδιο της πλύσης από τον υπολογιστή ή τον χρονοδιακόπτη του πλυντηρίου.
  4. Πλύσιμο πιάτων. Το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό εκτοξεύονται από τους βραχίονες ψεκασμού και με την πίεση προκαλείται η περιστροφή τους καθώς εκτοξεύουν νερό με αρκετή ορμή ώστε τα πιάτα να καθαρίζονται καλά.
  5. Αποστράγγιση βρώμικου νερού.
  6. Ξέβγαλμα των πιάτων. Καθαρό νερό προστίθεται όπως και πριν και θερμαίνεται, χωρίς απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Αυτό το νερό εκτοξεύεται μέσα από τους βραχίονες ψεκασμού ώστε να απομακρύνει όλα τα υπολείμματα τροφών και απορρυπαντικού από τα πιάτα.
  7. Δεύτερη αποστράγγιση νερού.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε ως αντάλλαγμα της σκληρής δουλειάς που κάνει το πλυντήριο για εμάς (εκτός βέβαια από τα προφανή όπως η τοποθέτηση των άπλυτων σκευών) είναι να χρησιμοποιούμε καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Ο λόγος είναι για να διατηρούμε όλα τα εξαρτήματα του πλυντηρίου πιάτων σε καλή κατάσταση. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω για τα εξαρτήματα του πλυντηρίου πιάτων.

Θερμαντικό Σώμα

Είναι κομμάτια μετάλλου που μετατρέπουν τον ηλεκτρισμό σε θερμότητα, και θερμαίνουν το νερό στη σωστή θερμοκρασία. Καθώς αυτά είναι σε άμεση επαφή με το νερό εμφανίζουν το φαινόμενο της συγκέντρωσης αλάτων με το πέρασμα του χρόνου.

Αντλία

Η αντλία είναι ένα μοτέρ που είτε πιέζει το νερό να εκτοξευτεί μέσω των βραχιόνων ψεκασμού, είτε αντλεί το νερό κατά τη διαδικασία της άντλησης. Ο υπολογιστής του πλυντηρίου πιάτων είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων τη σωστή στιγμή ώστε το νερό να ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση.

Βραχίονες Ψεκασμού

Οι βραχίονες ψεκασμού είναι κούφιοι, και η πίεση του νερού τους κάνει να περιστρέφονται, εξασφαλίζοντας ότι τα πιάτα θα πλυθούν ομοιόμορφα. Τροφές, λίπος και άλλες βρωμιές μπορούν να βουλώσουν τις οπές των βραχιόνων ψεκασμού για αυτό είναι καλό να τους κρατάτε καθαρούς.

Η μηνιαία χρήση του Καθαριστικού Πλυντηρίου Πιάτων Finish βοηθάει στην αφαίρεση αλάτων που μπορούν να συσσωρευτούν, καθώς και υπολείμματα τροφών και λίπους που μπορούν να βουλώσουν τα μη εμφανή εξαρτήματα του πλυντηρίου πιάτων σας. Με την ελάχιστη φροντίδα το πλυντήριο πιάτων σας θα λειτουργεί πάντα στην μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Μερίδιο: