Φορτώστε και καθαρίστε: Γρήγοροι τρόποι για να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων

Ο καθένας γεμίζει το πλυντήριο πιάτων με διαφορετικό τρόπο, ορισμένοι μπορεί να τοποθετούν τα πιάτα σε καλοφτιαγμένες σειρές, ενώ μερικοί άλλοι προτιμούν να τα τοποθετούν αντικριστά – το οποίο μπορεί συχνά να είναι ενοχλητικό για άλλους! Ωστόσο, εμείς στο Finish πιστεύουμε ότι υπάρχει σωστός τρόπος για να γεμίσετε ένα πλυντήριο πιάτων. Οι ιδέες μας σε συνδυασμό με το καλύτερο καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων Finish, θα σας δώσουν λαμπερά πιάτα, και θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα βγάλετε από το πλυντήριο πιάτων!

Πιάτα στο κάτω ράφι, γυαλικά στο πάνω ράφι

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά για ένα γρήγορο γέμισμα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βάζετε τα σωστά αντικείμενα στο σωστό μέρος.

  • Κατά κανόνα, τα γυαλικά θα πρέπει να τοποθετούνται στο επάνω ράφι, ανάποδα.
    • Ποτήρια σωλήνες, ποτήρια κρασιού και ποτήρια νερού ταιριάζουν αρκετά εύκολα, αλλά ίσως να έχετε προβλήματα με τα ψηλότερα ποτήρια, όπως και τα μεγάλα ποτήρια. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο κάτω ράφι.
    • Εάν τα ποτήρια του κρασιού σας δεν στέκονται σωστά, το πλυντήριο πιάτων σας μπορεί να έχει ένα είδος στηρίγματος που θα τα κρατήσει στη θέση τους.
  • Τα πιάτα πρέπει να στέκονται στα ράφια (δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε από την πίσω πλευρά, αυτό σημαίνει ότι θα τα τοποθετήσετε πιο εύκολα).
    • Τα μεγαλύτερα πιάτα πρέπει να τοποθετούνται στο πλάι ή πίσω, καθώς αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη ροή του νερού.
    • Τα μεγαλύτερα σκεύη μαγειρικής, όπως κουτάλες, κουτάλες σερβιρίσματος και σπάτουλες θα πρέπει επίσης να τοποθετούνται στο πάνω ράφι (ξαπλωμένα), καθώς αυτό θα βοηθήσει στην ευκολότερη αφαίρεση τους, και επίσης θα καθαριστούν καλύτερα.

Μην κάνετε πρόπλυση

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων είναι να αφαιρέσετε γρήγορα τις ανεπιθύμητες τροφές στον κάδο σκουπιδιών. Αυτό θα κρατήσει το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων σας καθαρό από τα μεγάλα κομμάτια των τροφίμων, όπως το ρύζι ή τον χυλό, αλλά αυτό επίσης σημαίνει επίσης ότι θα κάνετε και εξοικονόμηση νερού αλλά και ενέργειας!

Φροντίστε τα μπολ σας

Τα μπολ αν στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο αυτό δεν θα επιτρέψει το σωστό καθάρισμα τους, καθώς επίσης δεν θα επιτρέψουν στα πιάτα και στα άλλα σκεύη να πλυθούν σωστά. Τοποθετήστε τα μπολ ανάποδα, και προσπαθήστε και να τα σφηνώστε μεταξύ τους, σε αντίθεση θέσεις και με τυχαία τοποθέτηση δίπλα σε μικρά σκεύη.

Ο Χρυσός Κανόνας

Αν η λερωμένη πλευρά του πιάτου δεν έχει σωστή θέση απέναντι από τον εκτοξευτή νερού, είναι πιθανό να παραμείνει βρώμικο. Η νούμερο ένα συμβουλή μας είναι ενώ θα γεμίσετε το πλυντήριο σας γρήγορα, μην τοποθετήσετε πάρα πολλά πιάτα και μαγειρικά σκεύη. Η υπερφόρτωση μπορεί να σημαίνει ότι ίσως θα χρειαστεί να πλυθούν για δεύτερη φορά, όπου πράγματι πρόκειται για επιπλέον καθυστέρηση!

Μερίδιο: